Nieuwe liefde

De Veluwezoom was onze vorige ‘achtertuin’, wordt gemist en zal altijd een warme plek in ons hart houden. Maar stiekem…groeit er intussen wel een nieuwe liefde.

Het dichtsbijzijnde natuurgebied is voor ons nu Heumensoord, ik schreef dat al eens. We zijn er in iets meer dan vijf Vespa minuten (dacht eerst 10, maar dat is minder nu de we route goed kennen). Het is een relaxt ritje en we komen uitgerust aan (door de Vespa) dus kunnen we -voor ons doen- lekker lang slenteren door een prachtig stukje van het Rijk van Nijmegen. 

We waren vrijdag weer bij Heumensoord, liepen over het Heumense zand (of eigenlijk de Heumense zandbak) en de heide bloeide nog prachtig paars.

Wij waren afgelopen woensdag op de Mookerheide (zie dit bericht) en we zagen vrijdagavond zowel Heumensoord als Mookerheide ineens op tv bij een programma over schapen hoeden: Het hek van de dam. Met cabaretier Martijn Koning en pianist Wibi Soeriadi. Ze waren ook op de natuurbegraafplaats van Landgoed Mookerheide. Het was een feestje van herkenning dus, dat programma. Los daarvan was het ook leuk, de heren waren stoer bezig met die schaapskudde. Het leek ons een mooi format (schapen hoeden, prachtig!) maar de eerste aflevering met Bram Moszkovic en Rachel Hazes verveelde ons na 3 minuten al, dus we haakten af. De deelnemers waren niet boeiend, vonden we. Deze keer was het veel levendiger, dankzij de combi Martijn en Wibi, plus herder Mark die ze uitdaagde en niet onder de indruk leek van hun BN’er status. Hij eiste serieus commitment van ze. En het was geweldig door de locaties natuurlijk, ha!

Terug naar Heumensoord. Het is -hier en daar, niet overal- wonderlijk mooi. Vooral als je na 5 minuten lopen door het bos, bij de zand- en heidegebiedjes komt. Voor ons een meer dan fijne troostprijs voor het gemis van de VeluwezoomDe Posbank (onderdeel van die Veluwezoom) is een bekende, prachtige paarse parel in Nederland. Heumensoord is een veel meer verborgen juweeltje. En de Mookerheide is al net zo paars en heuvelachtig als de Posbank. Plus: pure nostalgie.

Daarom verklaren wij de natuur in onze nieuwe (oude) omgeving bij deze onze liefde.
We hebben zin om hier alle seizoenen te gaan proeven, de wonderlijkste stukjes te ontdekken en weer mooie nieuwe herinneringen te maken.

(tekst loopt door onder foto’s)

Wie weet wil je ook aan de wandel vandaag, ben je in de buurt en heb je nog wat aan onze tip. Er valt misschien een druppie ergens in de middag, who cares.

Wijzelf laten Heumensoord vandaag trouwens even links liggen en gaan weer struinen bij de Hatertse Vennen. Een andere wandeling dan laatst bij de vennetjes, er is ook daar nog genoeg te (her)ontdekken. Bij terugkomst mogen we zondagmiddagborrelen, de hapjes zijn al klaar en de wijn staat koud.

Maar eerst -huppetup- op de Vespa, en aan de wandel!

Vanuit Nijmegen: fijne zondag nog.
Dejan en Kiki

#AandeWandel
#Slentertips
#Zondag
#Thuisstad
#RijkVanNijmegen
#NieuwNatuurschoonOntdekken
#TerugnaardeRoots