Nazomeren

Een mooie zondagmiddag in het Goffertpark.

Officieel is het pas nazomer als er een warme, zomerse periode is ergens tussen september en oktober, geloof ik. Maar ik volg een amateur-weer-site en daar heb ik ‘t ietsjes anders geleerd. Nazomer is (las ik daar ooit) de laatste maand van de zomer, voordat het herfst wordt. Da’s dan zo’n beetje nu ergens.

Ik volg die site trouwens als bezoeker en niet als lid, alhoewel weerfenomenen me wel flink fascineren en ik al veel geleerd heb op die site. Zo herken ik plankwolken en weet ik ik ongeveer wat AO en NAO index is, stratosfeer, Azorenhoog en SSW. Best leuk leerzaam. Kijk in de lucht en je ziet zoveel!

Anyway, ik ga mee met de stroming die het nu al nazomer vindt, haha! En mensen, wat is die nazomer overheerlijk begonnen vandaag! Wij doken diep het Goffertpark in en dat was ook weer ouderwets lekker, zo’n simpele wandeling bij huis. Met een strakblauwe hemel, hoera, hoera, hoera.

En nu hoppetop, achter de potten en pannen!  Stoofpotje jackfruit maak ik. Erg lekker, probeer dit recept eens: klik hier. Ik laat wel de Euroma kruidenmix eruit en voeg 2 laurierblaadjes toe + een flinke snuf Herbamare. Daarnaast bak ik de champignons even apart, tot ze mooi bruin zijn. Dan voeg ik een klein scheutje sojasaus toe, dat maakt ze super lekker hartig. Op het laatst voeg ik de gebakken champignons pas toe aan de rest. Met krieltjes in de schil, haricots verts en spinazie een onvervalst zondags menuutje.

Fijne avond. 
Kiki

 

Foto’s
Linksboven: het trekt nu iets meer dicht buiten, maar daarstraks welgeteld 1 lief klein wolkje in de lucht!
Rechts: meneertje in 3D en wij in 2D.
Linksonder: herfstcadeautjes in de maak…?