Mooie avond in het park

Het Schemerlichtfestival is de moeite waard! 

Sowieso had de avond voor ons een extra dimensie omdat we dagelijks in het park struinen met Freek, maar dan bij daglicht. In het Goffertpark zijn bij schemer en duister; alleen dat al is speciaal.

En dan met een sfeervol ‘pleintje’ en een aantal licht-kunst-installaties; wij hadden een mooie avond. Van een aantal installaties waren we, afgezien van een aardig lichteffect, niet heel erg onder de indruk. Soms denk je: oke. Zal wel. Maar er waren fascinerende plekken bij.

En wat ons echt verraste -en ook raakte- waren de bomen in het bosgedeelte, met rode lichtbanden om de stammen. Als je erlangs loopt denk je: mooi, sfeervol. Maar toen we bij die plek waren aangekomen, de uitleg lazen en er vervolgens echt doorheenliepen -met het geluid erbij- ging er een indringend signaal vanuit. De boodschap drong wel even door. Daardoor blijf je er ook stilstaan en met aandacht kijken, luisteren en beseffen wat de betekenis ervan is.

Hieronder een foto van die plek (tekst gaat verder na foto).

Bewonderenswaardig, vind ik: als je als kunstenaar iets weet te maken dat visueel aantrekt en dat, in wat je wil zeggen, goed te begrijpen is en binnenkomt. Ik ga niet uitleggen waar dit over ging, want wellicht zijn er lezers die zelf nog willen gaan en dan is het verrassingseffect weg.

Maar het is sowieso de moeite waard om dit festival te bezoeken.
Op het ‘horeca pleintje’ is het super sfeervol. Met picknicktafels, lampjes, een paar leuke food trucks en er is goddelijke gluhwein! Dat mag ook wel, want het was koud en vochtig gisteravond. Eindelijk herfst. En de eerste gluhwein van het seizoen is binnen, joe!

Fijne dinsdag.
Kiki

 

 

 

 

Foto bovenaan:
paddenstoelen die we tegenkwamen in het park. Pas toen we thuis waren, zagen we tot onze grote verrassing dat er feestlampjes omheen zaten 😉

Hieronder:
impressie van het Schemerlichtfestival. Wij kozen de eerste wandelronde, van 19 uur tot 20 uur (daarna even blijven hangen op het ‘pleintje’ voor wat hartige hapjes en zalige poffertjes!). Die eerste ronde is nog vrij rustig en het mooie is dat je dan echt in de schemer loopt en het donker ziet worden. Daarna werd het al flink drukker ook.