Mijn stoere junior & haar tita tovenaar…

Vrijdag 6 maart 2020

Kiki noemt mij wel eens ‘tovenaar’. Omdat het haar fascineert dat ik vanuit niks, soms ineens een ontwerp  tevoorschijn heb ‘getoverd’. 

Meestal (bij ons werk aan de boekjes) gaat een ontwerpproces in veel meer stappen en ziet Kiki die stappen ook allemaal. We maken ze deels zelfs samen, vooral als het om de start gaat (met bijv. een mood board dat Kiki maakt) of om het meest kloppende kleurgebruik (aan het eind) dat we samen bepalen.

Ook ik word door Kiki betrokken bij tekstuele elementen en zo mengen onze ‘taken’ zich moeiteloos met elkaar. Het is altijd fijn om zo samen aan het werk te zijn. Dan vraag ik haar: ‘Kom je even kijken naar een eerste ontwerpje?’, en dan heeft Kiki een soort snoepwinkel gevoel, zegt ze.

Momenteel werk ik weer aan een ‘snoepje’, een plaatje gebaseerd op ‘our little family’. Om te gebruiken als signatuur op dit blog. En ja, dan zit dus straks weer mijn stralend blije tante Boslust naast me te kijken naar mijn ontwerp, en dan vind ik het een voorrecht om af en toe een tovenaar te mogen zijn.

Mijn klusje is nog niet klaar, dit weekend ga ik met Kiki nog de kleuren aanpassen. Voor nu moeten jullie het daarom doen met een ander plaatje: puppy Freek. Onze stoere puberhond mag overstappen van puppybrokjes naar junior voer. Zelfde merk, zelfde principe: geen onnodige rotzooi erin en diervriendelijk vlees. In kleine stappen krijgt hij door zijn puppybrokjes steeds wat meer juniorbrokken gemixt, om de maag en buik langzaam te laten wennen. Hij vindt het duidelijk lekker! En Kiki en ik, wij staan als ontroerde puppy-ouders te kijken hoe ons kleine Freek Frummeltje een big boy aan het worden is. Hieronder een ‘voer collage’. Ik weet het, wij doen aan extreme silly puppy spam. Maar we zijn in de wolken met meneer, en ik ben een trotse ‘papa’. Sorry, no sorry.
Vrolijk weekend!

Cheers, 
Dejan