Maandagbijpraat

Herfstcake en meer.

Dat was een lekker weekend en bij jullie, lezers, hopelijk ook?!
Het weekendbaksel bij Boslust was een herfstcake en jep, die was yummy! Je maakt van gewoon cakebeslag deze herfstcake door 1/3 deel van het beslag in een andere schaal te doen en te mengen met ± 1 tl specualaskruiden. Dan bedek je de bodem van je bakvorm eerst met een laag normaal beslag, dan met het beslag met de speculaaskruiden en dan weer een met een laag normaal beslag.Ik maakte vervolgens nog een topping van een beetje roomboter, aangevuld met Griekse yoghurt, vanille essence en poedersuiker naar smaak. Daar ging nog het rasp van 1 mandarijn doorheen. Dat alles ging over de cake, en als laatste strooide ik stukjes geroosterde walnoot over de cake en een snufje poedersuiker.
Feestje!

Boekjes

Mooie reactie van manager Attent op hun facebookpost over ons boekje.Ze geeft daar weer welke reacties zij ontvangt over het boekje vanuit diverse hoeken, want ook familie en medewerkers blijken het een heel bruikbaar boekje te vinden. Zo dierbaar om te lezen, want dat betekent dat onze missie echt slaagt.

Een bloglezer schreef mij dat wij dus eigenlijk duizend mensen een beetje happier maken met het boekje. Ik weet niet of iedereen zo blij zal zijn, maar in elk geval mochten wij in feite duizend cadeautjes maken. Hoe super tof is dat?!

We krijgen ook terug dat ze al uitkijken naar het volgende boekje en dus gaan we met liefde aan de slag voor een winterboekje, dat eind januari wordt uitgedeeld. De eventmanager droomt ook al van een ‘bevrijdingsboekje’, voor het moment dat de deuren daar weer wagenwijd open kunnen omdat corona geen bedreiging meer is, vertelde hij. Ik vrees dat dat boekje nog even op zich zal laten wachten en corona niet zomaar weg is. Maar een mooie droom is het zeker. Dus eerst een winter versie, en stiekem in elk geval blijven dromen over dat andere boekje…

Onze boomhut bij In de Buurt

Wij gaan vandaag mooie foto’s maken van ons stekkie want het is iets lichter weer buiten, dat fotografeert prettiger en we doen mee aan de binnenkijker van In de Buurt Nijmegen (je huis laten zien en daar iets bij vertellen). Door corona sturen ze geen fotograaf maar moet je zelf de foto’s aanleveren. Wel krijgen we een interviewtje, telefonisch. Ze reageerden super enthousiast dus we doen lekker mee en maken we er iets leuks van.
De muur die we wilden verven, is geverfd en dat bevalt ons enorm, het is echt ons kleurtje. Voelt tijdloos, warm, rustig en vertrouwd, jaja… Leuk voor de fotoserie voor In de Buurt. Wanneer ons huis daar verschijnt weet ik niet maar ik zal tegen die tijd de link plaatsen.

Afgelopen weekend

De muur werd dus geverfd. En waar ik de ene dag nauwelijks mijn jurkjes over m’n hoofd getrokken krijg omdat alles in mijn lijf ontstoken is, lukt het een andere dag om in een keer een wandje te kwasten. Dat is ook bekend van reumatoide artritis: het is grillig en de ene keer heerlijk rustig en dan weer ontzettend fel. Ik maakte dankbaar gebruik van de rustige dag gisteren. Mijn schouder werkte zelfs mee, terwijl ik de dag ervoor nog moeite had met keukendeurtjes opentrekken omdat hoger grijpen protest in die schouder gaf. Het maakt me zo happy als ik dan zo’n dagje verven gewoon kan doen. Wel met voldoende pauze, een goeie ‘warming up’ maar zonder zorgen verder.

Verder heb ik zaterdag gezellig bijgekletst met vriendinnetje Anette, we hebben gestruind door het mooie Goffertpark en gesmikkeld van een lekkere lunch bij ons. Ik merk alleen wel dat lang bezoek in huis, inclusief maaltijd, je corona alertheid verslapt. Dan ben ik teveel bezig met die lunch klaarzetten en intussen ook nog eens luisteren naar onze kletsende bezoek, en niet genoeg alert op de ‘corona logistiek’. Dat voelt niet handig en Dejan heeft daar ook wat zorgen over.

Dus we gaan even een nieuwe vorm bedenken: alleen nog maar kort bezoek binnenshuis: gewoon een bakkie met gebakkie, klaar. En als we dat dan combineren met daarna een activiteit veiliger buiten (zoals een lange boswandeling) met ter afsluiting nog even een drankje bij ons, voelt het wel haalbaar.

Desnondanks was het gezellig. Ik kocht zaterdag tijdens de wandeling met Anette ook nog wat mooie herfstbloemen (foto hierboven).

Deze week

vieren we de verjaardag van Dejan mijn mooie man, maken we dus de foto’s voor In de Buurt, starten we met werken aan het winterboekje, hebben we het eerste overleg (bij ons thuis) met de school naast ons voor een boekjesproject, en gaan we als het even kan, ‘t herfstbos in. Zometeen dus ook en daarom brei ik er weer een eindje aan.

Vanuit Nijmegen wens ik je een fijne maandag. Wees voorzichtig en blijf (of word) gezond!Kiki

#Bijpraat
#Herfst!
#StadseBoomhut
#Weekendbak
#Weekendbloemen
#Boekjes
#OnsMooieWerk
#Seizoenenmeisje