Maandagbijpraat

Afgelopen dagen

Vandaag boekjedag
Mijn lieve vormgever heeft daarnet ons Herfstboekje -een soort troostboekje dat de oudereninstelling aan al haar cliënten cadeau doet- naar de drukker verzonden. Het boekje is fijn geworden, vinden we. Maar nu is het toch -zoals altijd- even spannend hoe het van de drukker komt straks. We kunnen op mijn laptop en in Dejan z’n computer-cockpit alles nog zo goed onder controle hebben; drukken blijft mensenwerk.

Daarbij: dit boekje wordt, om de kosten haalbaar te houden (het zijn duizend boekjes), nog ‘ouderwets’ offset gedrukt. Maargoed, het voelt goed, het is ‘weg’ en volgende week zien we wat het op papier geworden is. Spannend, joehoe!!

We hebben het iets eerder weggedaan dan gepland, omdat we straks 2000 ronde hoekjes moeten maken in de boekjes. Met ons eigen ronde-hoekjes-machientje. Daar willen we ruim de tijd voor hebben want dat wordt nog een hele klus. Dus van boekredactie worden we dan boekenfabriekje, ha!

Vrijdag verfdag
Ons voornemen voor de verhuizing was om alles lekker leefbaar te maken, de zomer te gebruiken om van de omgeving te genieten en dan in de herfst verder te gaan met het inrichten en oppimpen van ons huis.

Het is herfst dus hup! huiswerk, ha!
We zijn vrijdag begonnen met verven (foto’s collage hierboven). We willen de eethoek wat knusser maken en de witte muren daar kleur geven. De tint hebben we veilig gehouden, grijsblauw. Komt ons bekend voor… Maar we vinden ‘m nog steeds mooi en dus mag ie hier ook weer in huis. Vrijdag hebben we een testhoek gedaan in het ‘nisje’ bij de keuken. Dat is goed gelukt dus we gaan nu de hele hoek doen, zij het wel in een lichtere variant dan dat nisje. Hopelijk geeft het een speels effect. Morgen gaan we verder met verven.

Ook hebben we dit weekend de lay out van de woonkamer even kritisch onder de loep genomen. Het zag er leuk uit, maar het zat niet fijn voor mij. Ik begin de dag altijd op de bank met koffie en dan schrijf -en doe- ik al van alles aan ‘nuttige zaken’. Maar ik zit op de grijze bank by far het lekkerst. En die stond met de rug naar het raam, middenin de kamer. Dat voelde op de een of andere manier niet zo fijn aan. En dus hebben we de zithoek aangepast (fotocollage hierboven). Nu kijk ik overdag op de grijze bank naar buiten en ‘s avonds gewoon samen met mijn lief op de blauwe bank televisie, of we luisteren een muziekje, lezen wat enzo.

En we hebben, heel ouderwets, de salontafel weer in ere hersteld. Die stond tussen de 2 banken in op de hoek, maar had weinig functie. In de nieuwe opstelling wel. Hij moet alleen een lik witte verf bovenop maar dat is een kleine moeite. Lekker om die er weer bij te hebben.

Het voelt met deze weekendacties nog meer als ons thuis en vooral ook nog meer comfi. Een heerlijke, warme jas!

Zaterdag zalige dag
We hebben een fijn feestje gevierd samen. Lekker gewandeld door de stad om bloemetjes te halen, onderweg neergestreken bij Buuv een nieuw terrasje in de buurt, ‘s avonds gesnoept van heerlijk hapjes en we hebben onszelf een bescheiden cadeautje gegeven, maar daarover schrijf ik in een ander bericht.

We hadden de hapjes besteld bij (en laten bezorgen door) wijnbar La Belle Excuse. Het werd gebracht door een sympathieke Franse meneer, alles was met zorg verpakt en zoooo zalig! Huisgemaakte dipjes met groente, huisgemaakte tapenade, aubergine kaviaar en zalmsalade, goddelijke kaasjes (echt bijzonder allemaal!) en zelf hadden we er heerlijk desembrood en vijgenbrood bij van onze bakker hier.
Een feest, dit hapjesavondje.

Kom, ik ga eten koken. Een echte herfsthap staat er op tafel in onze boomhut! Pompoensoep met speculaasflensjes. Eigen bedenksel die flensjes, dus kan (nog) geen recept geven. Maar ik ga uit van simpel: pannenkoekenbeslag maken, daar een flinke snuf speculaaskruiden doorheen doen, even een kwartiertje laten trekken en dan in een flensjespan (en/of kleine koekenpan) bakken. Toch?

Vanuit Nijmegen een fijne maandagavond gewenst en tja, ik schrijf het er (helaas) maar weer bij: blijf voorzichtig en gezond. 

Kiki

#StadseBoomhut
#DeLiefdeGevierd
#Herfstkoken

#Seizoenenmeisje
#NijmegenThuisstad
#DeadlineGehaald!
#BoekjesMaken
#OnsMooieWerk
▼Bier & bitterballen bij Buuv.
Een nieuw plekje bij ons in de buurt op korte loopafstand en bij het Goffertpark. Twee soorten vega bitterballen (dat zegt wat!), heerlijk Nijmeegs gebrouwen bier (oersoep, ik nam de alcoholvrije variant en die was ook erg lekker), hele aardige mensen -ook de andere gasten op het terras- en een fijne, dorpsachtige sfeer. Dat wat we in ons echte dorp (Dieren) nou juist zo misten.
Ze hadden trouwens de hartjesslingers al voor ons klaargehangen, ha!