Maandag 8 april 2019

Bruin en kaal wordt weer groen en fluffy, schapenwolkjes drijven door de strakblauwe lucht, witte meizoentjes verspreiden zich in hoog tempo door het frisgroene gras in onze tuin. Het is lente. Dus hup, erop uit! 

Wij houden mini vakantie deze dagen. Boekje is de deur uit (we zitten alweer helemaal in een inspiratieflow voor de volgende editie), werkklussen kunnen nog heel even wachten, we hoeven niet om 9 uur bij de baas te zijn, dus we hebben ‘vrijhouden voor Vespa’ in de agenda staan en gaan op pad. Gisteren waren we 3 dorpen verderop (in onze gemeente) op Landgoed Beekhuizen bij Velp. En we zaten met een bakkie en een taartje in de zon op de Posbank. Een heerlijke dag! Maar: een zondag. Het was druk overal, logisch ook. Best gezellig trouwens maar vandaag gaan we wel even extra genieten van de maandagrust onderweg en in de natuur. ?
Bestemming is Hoenderloo, voor het lekkerste ijsje van Gelderland bij IJs van Co. Daar gaan we ook lekker wandelen natuurlijk. Het is een wat langer tochtje, vandaag is het nog lekker warm, ook op de Vespa. Komende dagen wordt het frisser en dan is een lange rit op de Vespa niet zo aangenaam. Dan zoeken we het weer dichterbij huis. Even in de zon op een terrasje in Doesburg ofzo, we zien wel. Dat  bespreken we steeds ‘s morgens bij het wakker worden en het zien van de weersvoorspelling: waar zullen we eens naartoe gaan?

Deze week nemen we het er dus een beetje van. Er moet wel wat gedaan worden (werkdingen en tuinklusjes) maar we willen de vrijheid nog even goed benutten. Niet alleen vanwege de lentezon, ook vanwege ukkepup. Over een week komt ie hier, de lieve Dirkebroer. Donderdag gaan we naar Zeddam om te kijken welke van de 3 reu-puppy’s de honneurs van Dirk wil waarnemen. Ze zijn nu veel  karakteristieker al en actiever, dus we kunnen nu goed inschatten welk hondje het beste bij ons past of beter: bij welk hondje  wij het beste passen. Maandag gaan we ‘m dan ophalen. Niet donderdag al want komend weekend hebben wij nog pleegzorgweekend.

Maar de komende tijd zitten we dus aan huis gekluisterd want een puppy neem je niet meteen mee op de Vespa. Eerst moet ie een maandje rustig wennen bij ons en dan introduceren we Vespa-beestje bij ‘m, in bescheiden stapjes.

Vanaf volgende week zijn onze dagen gevuld met puppy, puppy en nog eens puppy. Elke 2 uur naar buiten voor de zindelijkheidstraining (ook ‘s nachts), hem veel slaapjes laten  houden, ‘s avonds wakker houden en moe maken met spelen (dan is de kans dat ie ‘s nachts beter slaapt groter 😉 ) en doorlopend smelten van de fluffy baby.
Kortom: kraamtijd ?.  En dus gaan dit aanstaand vadertje en moedertje nu nog maar even lekker op pad, voordat straks het leven op z’n kop staat…

Hieronder nog wat foto’s van afgelopen weekend.
Morgen mijn beloofde blogbericht over het doolhof in de wereld van het hondenvoer.
Bis morgen!