Maandag 29 oktober 2018

Herfstfeestje! 

Gisteren was Dejan jarig. Wij waren allebei nog steeds niet happy (fysiek dan) dus de feestplannetjes zoals lekker lang wandelen en uitgebreid uit eten hebben we verzet naar een ander moment. Maar we zijn wel even ons eigen bos in gedoken en we hadden een rustig feestje thuis. En ook dat was helemaal goed. Vanmiddag komen nog Marja en Kees voor een (ge)bakkie en morgen komt vriendinnetje Annelies deze kant op en vieren we ook nog de verjaardag van mijn lieve lief.

Ik kan me altijd verkneukelen als Dejan z’n verjaardag eraan komt. Omdat ik weet hoe ik het feestelijk kan maken voor hem. Dan denk ik lang na over cadeautjes, ik flans lekkere hapjes in elkaar – gisteren maakte ik een tapas-plank met een beetje van de winkel en een beetje van mezelf plus een taartjesschaal idem dito. En ik fabriceer ook altijd wat guitige verzinsels en verrassingen voor de jarige jop.

Zo maakte ik een herfstslinger van blaadjes uit de tuin. Als je die zonder ‘behandeling’ ophangt drogen ze na een uurtje al uit en krullen om. Ik heb de blaadjes daarom door gesmolten kaarsvet gehaald. Dan blijven ze mooi plat en beschermd. Ik doe dat gewoon met restjes kaars. Fijn spul om te smelten en hergebruiken.

Je kunt er grappige, kort brandende kaarsjes voor kids van maken bijvoorbeeld, voor bij het kerstontbijt ofzo (heb je meteen al een vroege feestdagen-tip van me, ha!). Dat doe je door het vet in koekvormpjes te gieten met een lontje van bijv. een waxinelichtje in het midden. Dat lontje kan je, doordat het een aluminium ‘voetje’ heeft, heel makkelijk neerzetten in het vormpje en daarna het vet erbij gieten. Kind kan de was doen! Komende tijd hier op mijn blogje meer feest(dagen)versier-tips. Dat smelten van kaarsrestjes doe je trouwens heel simpel: au Bain Marie. En als je niet weet wat dat is: Google maar effe ?

Anyway, ik maakte met liefde die herfstslinger en nog wat feestdingetjes en mijn jarige meneer werd er blij van. Dit soort kleine dingen maken zijn verjaardag voor hem fijn (zegt Dejan zelf). Ondanks het feit dat hij van nature een giga hekel heeft aan jarig zijn en hij er altijd enorm tegenop zag, is het tegenwoordig meer van: ‘Stiekem best fijn, jarig zijn’.
Vind ik leuk. En ik gun ‘t Dejan ook zo. Dat hij zich gewoon een beetje in de zon durft te laten zetten op een manier die bij hem past. Dat is gisteren dus wel weer aardig gelukt.
I love it when a plan comes together… ???????

zie joe zoen ?