Maandag 10 juni 2019

Bakkie leut van m’n lief.

Da’s toch zó’n lekkere start van de dag:
‘Heb je zin in koffie, lieverd?’.
Túúrlijk heb ik dat!
Koffie van Dejan smaakt altijd veel beter dan wanneer ik ‘m zelf maak.
Ziet er mooier uit, dat ook. Dus wat wil een maandagmorgen-meisje nog meer.

Vandaag op Pinkstermaandag, gaan we er op uit met de Vespa. De zon schijnt (tot vanavond geloof ik) en we hebben zin om even lekker te toeren. Heel ver weg kunnen we nog niet, we zijn het Vespa-avonturen nog aan het opbouwen met onze Freek. En gisteren had meneertje samen met ons een drukke dag met een lange treinreis naar vrienden Michiel en Jacqueline in Huizen, dus we willen hem vandaag niet overvragen. Maar even 10 minuten Vespafun kan prima. We steken met het pontje bij ons hier de IJssel over en zoeken een mooi stekkie uit voor een lekkere lunch ergens op een terrasje.
Het Kunstgemaal-café misschien.

Later vandaag moet ik, hup! mijn werkhok in. Pinksteren of niet, ik MOET doorschrijven aan ons Vakantieboekje. Ons Vespa-uitje geeft me vast de goeie vibes daarvoor. En dan natuurlijk wel met nòg zo’n geurig glas latte, naast me op mijn schrijftafeltje. Weet je wat, ik sla gewoon de restaurant-koffie over bij de lunch. En zal dan als we weer thuis zijn, mijn meneer Boslust extra lief aankijken. ☺️

Bovenaan een klein eerbetoon aan dat bakkie leut van mijn lief (een ode die ik bij wijze van oefening in elkaar gefrummeld heb met mijn nieuwe grafische programmaatje). Want dat bakkie, dat nu voor mij gemaakt wordt, is een heerlijk begin van de dag, de week en mijn (boekje)werk.

Fijne Pinkstermaandag gewenst.