Lieve lente

Voor ‘t eerst in 2 jaar gingen wij weer lekker treinen en we smulden van de lentezon, de bloemen, de bijtjes en de bloesempjes.

Het trein-tripje gisteren ging naar Arnhem, waar ik moest zijn voor bloedprikken bij het Allergiecentrum. Natuurlijk zijn we daarna nog lekker even van Arnhem gaan genieten. En van al die opengesprongen boomknoppen en bloemetjes. Wat een feest. De foto’s maakte ik allemaal gisteren in Arnhem.

Linksboven een leuk mini plantsoen in Arnhem, vermoedelijk gemaakt door bewoners. Linksonder: deze bloemetjes kwamen we laatst al tegen bij ons in het Goffertpark en nu in het Arnhemse Sonsbeekpark.
Rechts: need I say more…? Meer lenteachtig kan je ‘t niet krijgen. 

Toen wij nog in Dieren woonden, kwamen we best graag in Arnhem. Dat was -samen met Zutphen- de dichtstbijzijnde iets grotere stad. Om in te gaan wonen, had Nijmegen onze sterke voorkeur, maar het was weer even ouderwets lekker struinen door het Arnhemse Sonsbeekpark gisteren. Prachtig daar! En we hebben vervolgens heerlijk gehangen in het park bij de Palatijn.

Een lekker middagje dus, in onze ‘buur-stad’. Donderdag mogen we weer treinen, dan gaan we naar Hall, waar mijn vroegere schooljuf Jolande woont. We hebben al sinds 2015 contact met elkaar en het is een dierbaar contact geworden. Da’s ook niet zo gek, met van die fijne herinneringen aan mijn schooltijd, juist dankzij haar (op de basisschool in Nijmegen). We gaan lekker lunchen bij Jolande, zin in!

Hieronder nog wat kiekjes van gisteren.
Voor vandaag: fijne dag ook weer. 
Kiki

Wat ik zo mooi vind in het Sonsbeekpark is dat je er allerlei landschappen tegenkomt. Bosgebied, heuvels, beekjes en landerijen. Bij foto 1 denk je toch gewoon dat je in een landelijk dorpje bent? Maar bij 2 zie je dat dit gewoon in de stad is.

1: Foto vanuit de trein. Nijmegen binnenrijden over de Waalbrug: er is niks mooiers, ha! Maar met de trein over de spoorbrug geeft ook dat thuiskomgevoel en het mooie beeld van onze stad aan de rivier. 2: We reden door tot station Goffert en waren met de bus vervolgens in een paar minuten bij ons in de boswijk. Ideaal! Heb je helemaal geen auto voor nodig.