Lentelicht

Mensen wat een lekkere lentedag!

Reken maar dat (ook) wij die goed besteed hebben, ha! Terwijl onze hulp Maartje binnenshuis poetste en onze boomhut weer opfriste, waren wijzelf bezig op het balkon. Dode planten wegdoen, planten en boompjes verpotten, de eettafel en het hanghoekje weer in de zomerstand gezet, het zonnescherm uitgerold om te testen, alles met de tuinslang lekker water gegeven en flink geveegd.

Niet eens zwaar werk maar nu doen klauwtjes, rug, nek en schouders wel zeer. Het was de moeite waard, het was nodig en…het was peanuts vergeleken bij de bergen werk in onze voormalige, grote tuin. Wat een verademing is dit balkon toch.
Op een gegeven moment zaten we allemaal even pauze te houden buiten met een koffietje erbij en merkten we maar weer even flink wat een geluksvogeltjes we zijn met deze plek.

Niet alleen buiten was het trouwens lekker licht en fris, ook in huis merken we dat het daglicht weer veel gretig naar binnen stroomt. In de wintermaanden is het toch merkbaar donkerder hier. We hebben de hal gisteren wat lichter gemaakt door de grote kapstok in de slaapkamer te zetten, niet alle jassen in de gang te hangen, de kleden weg te halen en een ander lampje op te hangen. Het stapt nu een stuk luchtiger binnen in de boomhut!

En verder kreeg ik de vraag of ik van de nieuwe stoel nog een duidelijker foto kan plaatsen en kan doorgeven waar ie vandaan komt. Nou eh… duidelijker dan hier bovenaan kan niet hoor, ha! Met de voorjaarszon erop zelfs. Maar als je meer wil zien: ga naar Fonq en zoek op New Routz Rope fauteuil, dan zie je heeeuuuul duidelijke foto’s. 😉

Oh man wat is het lekker, ons schone huis en een zomerklaar dakterras. En ach, met ‘t koperen bruiloftje in het verschiet vrijdag, mag ‘t ook wel; de boel een beetje aan kant (# JuffrouwMier #Tuuutetetuuut!).

Hieronder foto’s van dakterras, halletje en nog wat gezellig gefrut.
Morgen pakken wij de Vespa en gaan we wandelen in het heuvelbos.

Vanuit Nijmegen: lekkere avond gewenst en voor morgen een fijne voorjaarsdag. Blijf wel gezond hè…? 
Kiki

#LekkerLente!
#VoorjaarsPoets
#Buitenboel
#BijnaFeest…
#…OokAlisHetVoorTwee
#OpPad!
#StadseBoomhut
#Dakterras
▼ Feestelijk, de zon op het balkon! Zelfs als we staan te koken en door de hordeur heen kijken (foto linksonder), is het uitzicht nog lekker 😉

▼ Kleden en kapstok eruit, ander lampje erin: lentelicht in een donker halletje.

▼ Hij was er weer gisteravond: de oranje bol. Vandaag werd het eind van de middag een beetje heiig buiten (foto linksonder) dus vanavond geen zakkende-zon-spektakel. Wel een kaars aan. Ook fijn.