Laatste snufjes herfst, eerste toefjes kerst

Plaatjes van kerstbomen uit de afgelopen 60 jaar zoeken voor een boekje: geen straf voor een kerstboom-meisje…

De kerstbomen plaatjes komen in het Kerstboekje voor zorgorganisatie Attent. Ik verdwaalde helemaal in de kerstbomen wereld, wat een weelde! Maar het is gelukt: er staan bomen in het boekje. Ze zijn uit 1940, 50, 60, 70, 80 en ‘nu’.

Het is een feestje om aan dit boekje te werken. We hebben inmiddels het voorwoord van manager Rob binnen en ook het slotwoord van Wil, directeur zorg. Alle teksten zijn nu een keer nagekeken door Robert de corrector en zondag gaat het boekje in PDF (in vormgeving) weer naar Robert voor de 2e correctieronde.

We hebben trouwens een leuk idee voor een volgende boekje voor Attent: een Verjaardagsboekje. Dat wordt dan niet een boekje dat ze bij Attent in een keer verspreiden, maar op voorraad hebben en steeds aan een client kunnen geven zodra die jarig is. We gaan het binnenkort voorstellen aan Rob, als hij de dozen met duizend Kerstboekjes erin komt ophalen. Anyway, we zitten bommetjevol inspiratie!

Over kerstbomen gesproken.
Wie dit blog al langer volgt, weet van ons plannetje om een echte kerstboom (zonder kluit) dit jaar te recyclen. Je kunt het lezen in dit bericht van januari. We hebben na kerst 2020 van de straat een afdank boom geplukt. Eentje zonder kluit, die door de versnipperaar of op de brandstapel dreigde te gaan. We sleepten de boom mee naar huis en haalden de grootste takken er vanaf. Het doel is om ‘m uiteindelijk helemaal kaal te strippen, zodat we er met verse geurige nobilis dennentakken een nieuwe boom van kunnen maken. Die nobilistakken zijn het snoei materiaal dat van grote mooie dennenbomen komt. Wij gebruiken dat groen altijd voor onze adventskrans. Die is trouwens al klaar (foto bovenaan) en hangt nu te wachten tot ‘t eerste adventszondag is, zondag a.s. En dan mag de eerste kaars aan. Nobilisgroen ruikt heerlijk en valt niet uit maar droogt mooi grijs-groen in, ook prima geschikt dus voor ons kerstboomproject.

Vorige week hebben we de kale kerstboom naar ons dakterras gebracht. We hebben om en om aan de boom staan plukken en schillen en daarna een ‘try out’ gedaan met de nobilis takken die we vers in huis hadden gehaald voor de adventskrans. Het pakte heel mooi uit! Dus dat kerstboomproject, dat gaat waarschijnlijk echt lukken. Vanaf 7 december gaan we de boom ‘bouwen’. Onze hoop is dat we elk jaar van deze kale dennenboom, met verse takken, een juweeltje van een kerstboom kunnen maken. Wordt vervolgd.

En nu hup, verder werken met de collega/husband aan het boekje! Trouwens: we hebben ons dan wel ondergedompeld in kerst-getwinkel, maar we genieten intussen ook van sinterklaastijd (veel grappen en grollen in de boomhut, heerlijk!) en we snoepen van de laatste snufjes herfstgloed (foto’s hieronder). Het herfstkleurenfeest is over z’n finale heen, dat is goed te merken. Steeds meer bomen worden kaal en de mooiste kleuren doven langzaam uit. Maar met de zon erop, zoals eergisteren, is het nog even prachtig!

Vanuit Nijmegen een fijne novemberdag gewenst. 
Kiki

 

 

 

 

 

Snufjes herfst, snufjes kerst, bos  herfstbloemen… 

Herfstgoud door de zon, geurig dennengroen en een kopje warme choco (niet met slagroom, maar opgeschuimde melk).