Kruidenfeestje

Oh wat ruikt ‘t toch heerlijk, als de wind langs de kruidenplantjes zwiept!  

Het groeit lekker snel, ons kruidentuintje.
Daarom knip ik takjes tussen de plantjes weg. Zodat ze ruimte houden. Van die afgeknipte kruidentakjes, probeer ik weer nieuwe plantjes te stekken door ze in glaasjes water te zetten. Dat lijkt al een beetje te lukken want de oregano begint een piepklein worteltje te maken, joe!

Ik heb de kruidenstekjes binnen gezet. Dan hebben ze de ideale omstandigheden om wortel te schieten. Ik hoop dat we op een gegeven moment zoveel kruiden hebben staan, dat we, net als jaren geleden, weer onze lieve kleine kruidencadeautjes kunnen maken en weggeven. Kruiden langzaam drogen in de oven en dan in zakjes doen met een recept erbij. Zo leuk om te maken en te geven! En ze waren flink populair ook, echt een feestje was ‘t.

Vanavond stoppen we lekker een toefje verse oregano in ons eten (we koken voor bezoek) en dat maakt echt een heerlijk verschil!

Komende tijd breiden we ons smakelijke tuintje nog wat uit, ga ik intussen verder met het stekken en genieten we van zalig geurende kruiden op ons terras, in de keuken en op ‘t bordje!

Fijn weekend.
Kiki