Een nieuw seizoen in de eetkeet van Huisje Boslust

Dinsdag 1 okt. 2019

Joehoe!! Vandaag gooi ik de deur van de eetkeet weer open voor een nieuw seizoen koken en (k)eten!  

Ik ben -ik denk dat ik dat toch wel kan zeggen- best een pretmaker, samen met meneer Boslust. Ondanks fysieke zorgen (en dat ik het leven bepaald niet altijd makkelijk vind) maken veel dingen me blij. Lekkere koffie, een goed gesprek, mooie muziek. Dansen op sokken door de kamer, samen met mijn meneer. Struinen door het bos, ook samen met mijn meneer(tjes). Me verwonderen over een mooie film, goed verhaal, inspirerende kunst en de seizoenen. Ook word ik heel happy van ons hondenkind Freek, katertje Jasper, pluizekip Fiep. En schrijven -veel schrijven!-, plus: losgaan met onze creatieve projecten (waarmee we een heel klein beetje willen bijdragen aan een leukere wereld). Oh ja: samenzijn met dierbare mensen is ook fijn en dat vandaag de eerste mandarijnen weer in onze fruitschaal liggen en de kruidnootjes weer in de snoeppot op de keukenplank.

Maar op mijn allergelukkigst ben ik, als ik samen met mijn lief intens geniet van iets simpels en óók als weer mag koken en restaurantje spelen in m’n eethuisje in de tuin (de eetkeet). Met liefde achter de potjes en pannetjes voor al die mensen die steeds weer de weg naar de eetkeet weten te vinden. Want naast blogger en boekjesmaker ben ik ook een keukentante en heb ik al 10 jaar een succesvol (nonprofit) kookproject.

Vandaag schuiven aan voormalig overbuurvrouw Marianne, Jeanet een bekende van de eetkeet en Jeanet neemt een buurvrouw mee. En die buurvrouw van Jeanet, die neemt dan ook weer een buurvrouw mee. In mijn eethuisje krijgen ze naast een warm welkom, hopelijk ook een heerlijke hap en een dierbare avond. Een paar uurtjes even uit de dagelijkse vibe zijn en je onderdompelen in de flow van het knusse huisje, dat is wat ik wil bieden. En de gedachte alleen al dat het inderdaad vaak zo ervaren wordt als ik mijn gasten mag geloven (en dat doe ik!), die gedachte maakt me zo gelukkig…

Vandaag ga ik voor de gasten een maal fabriceren met een snufje herfst. Voorgerecht: knapperige witlofbladeren gevuld met een chutney van rode ui en stoofpeer, en afgemaakt met paddenstoeltjes, geroosterde walnoot en  hazelnoten + blauwe kaas.
Daarna soep van rode biet met o.a biet, prei, pepertjes en sjalot, gegarneerd met geitenkaascroutons. Ik heb zelf 2 broden gebakken en ingevroren, daar maak ik nu ‘pull apart bread‘ van voor bij de soep. En voor een frisse twist erbij, komkommer in ‘t zuur. Afsluiter: koffie / thee met zelfgemaakte chocofudge. Daar voegde ik nog wat hazelnoten (uit eigen tuin) aan toe.

Nu eerst wat kookselvoorbereidingen doen. En dan -ook al zo’n feest!- na maanden mijn huisje weer binnenstappen en de tafel dekken. Mooie bessentakken neerzetten, kaarsjes aan, de geur inademen van het huisje en van ‘weer beginnen’.

Dit kookmeisje is helemaal in d’r nopjes, in de keuken schijnt de zon: huppelepup, aan de slag!

Ciao tot gauw. 

#Justdowhatmakesyouhappy