Koekjes, thuisblijven, feestla.

Zaterdag 6 juli 2019

Ineens is het frisjes en nat buiten. Stiekem…vind ik ‘t wel effe heerlijk!

Vooral een koele nacht is erg welkom, ik heb ‘t zo snel warm momenteel! En dan kruipen die mannen van me (daarmee bedoel ik Dejan en Freek natuurlijk) ook allebei nog knus tegen me aan…tante Boslust legt ‘t op zomerse nachten echt af! ☺️ Dus vannacht: lekker omarmen, die koelte!

Overigens hoorden we gisteravond in de tuin, toen het juist nog warm was, de eerste krekels van deze zomer. Een geluid dat ik alleen kende van de campings in Frankrijk en sinds 2013 ook van eigen tuin. Ze zitten dus ook gewoon in ons land. Onvervalst vakantiegevoel!

Uit of thuis

Vanmorgen scheen de zon nog volop en wilden we voor het vasthouden van dat vakantiegevoel de Vespa pakken. Maar we wilden ook boekjewerk doen (maandag proefdruk, woensdag definitieve druk!) / Dejan z’n fiets moest nog worden opgehaald bij de fietsenmaker / het scharrelplekje van kippetje Fiep moest nodig aangepakt (struiken zijn gesnoeid zodat ze weer meer loopruimte heeft) / we wilden uitgebreid koken (Mexicaans met een eigen twist, morgen of maandag meer) en dus zeiden we tegen elkaar: ‘We blijven lekker thuis’.

Volgende week wordt een gevulde week met het boekje afmaken, laten drukken en ophalen, evaluatie Feestkeet met feestvierder Yolande, dagje met vriendinnetje Lies en ook ‘n dag met vriendin Anette, revalidatie ziekenhuis, een een dag Zutphen samen. Freek heeft een ‘nanny’ in huis dan (we hebben een hele leuke oppas gevonden via hondenoppas.nl). En er zijn nog meer zaken en afspraken aankomende week.

Vrijheid eigen tijd

Dus. Dit weekend doen wij heerlijk niks bijzonders.
Gelukkig kunnen we onze dagen zelf indelen. Of het nou een drukke tijd is of juist rustig, wij hebben gelukkig speelruimte en zijn niet aangewezen op de weekends voor de leuke dingen en de dagjes weg. Soms gaan we op zondag even het bos in maar als we dan zien dat de hele gemeente dat idee al had, is ‘t van: we komen morgen wel terug. En dan is het op maandag heerlijk rustig en hebben we het bos voor onszelf.

Niet dat we mensenschuw zijn ☺️ maar wij hoeven niet zo nodig te doen wat iedereen doet en hebben niet zoveel met kuddelopen. Dus bleven we vandaag lekker thuis. En dat leverde ook nog op dat ik eindelijk de spullen voor de Feestkeet een goed plekje heb gegeven. Even een la uitgemest -Freek ‘had twee lades’ maar na wat opruimen, heeft ie er nu een en dat is ook meer dan genoeg- en die la gekaapt voor het feestspul. Erg fijn. Een feestelijke la, die bij het openschuiven best blij maakt.

Nou ja, ons rommelweekend geeft nu wel een beetje teveel een babbelblogje…? Dus ik sluit af. Met een fotopraatje. En dan ga ik samen met m’n lieve leuke collega een bakkie doen (er wordt nu een lekkere latte voor m’n snufferd gezet ❤︎) en nog wat boekje-werken.
Ciao, tot gauw! 

  1. Mijn speciale la voor Feestkeetspullen: nu al zin in de volgende Feestkeet (na de zomer)!
  2. De citroen shortbreadkoek die ik gisteravond bakte (zie blog van gisteren voor receptlink) is goed gelukt. Niet al te zoet en door de hoeveelheid citroensap, lekker fris. Een echt ‘zomerbaksel’. Aanradertje. Hij komt van Uit Pauline’s Keuken. Dat is inmiddels een commerciele site geworden maar ik kom er nog steeds graag voor receptinspiratie. Ik vind haar recepten altijd goed werken!
  3. Dit is een (groene) zeep zeef. Die zocht ik al een tijdje en ineens zag ik ‘m in Nijmegen bij Dille en Kamille (blijft mijn favoriete winkel). Wij maken al jaren het huis schoon met (Driehoek) groene zeep omdat we het fijn spul vinden. Daar is lang niet iedereen het mee eens, maar wij zweren erbij. Wat je er zoal mee kan, lees je o.a. hier. Groene zeep is een soort gelei en die moet je eerst oplossen in warm water voordat je ‘m  kunt gebruiken. Dat is het enige nadeel van de zeep. Maar met zo’n lekker ouderwetse zeepzeef is ‘t zo opgelost (letterlijk en figuurlijk). M’n mams had er ook een liggen thuis, ik speelde ermee in de zandbak. Good old groene zeep!
  4. Knuffelen met Freek is elke dag een giga goed medicijn! Tegen van alles. Niet zo’n goeie foto, maar hij moest erbij.
  5. Freek again. Liggend op de keukenmat terwijl ik zijn koekjes bakte.
  6. En die koekjes, die worden erg gewaardeerd door meneer! Wordt vervolgd. Ook voor katerlief.