Klaar voor kerst (bijna)

De koekjes zijn gebakken, de kerstmuziek klinkt, de gluhwein dampt.

Morgen alleen nog een kersttulband bakken (fruitvulling staat al 2 dagen te marineren, ruikt zalig) en nog de vega balkenbrij maken voor onze kerstavond-familietraditie-zonder-familie, knus met z’n tweetjes.

Ik heb hieronder nog wat foto’s voor je van Nijmegen in kerstsfeer.
Wat mij verwondert, is dat ik zoveel berichten lees over poepiedrukke stadscentra, terwijl wij gisteravond in Nijmegen de binnenstad zowat voor ons alleen hadden. Als wij merken dat het ergens echt druk is, gaan we meteen weer weg. Oké: wij waren gisteren rond etenstijd in de stad, dat scheelt misschien…? Het is heerlijk om buiten te zijn en te blijven bewegen. Maar je kunt toch ook weer weggaan als het ergens druk is, of ben ik nou gek? Is het dan alleen maar wit of zwart: of je sluit je op in je huis, of je duikt de drukte in?

Voor ons is het bijna een sport geworden: hoe kunnen we er toch lekker uit gaan en ook die drukte ontlopen. Lukt erg goed, al maanden ook.

Anyway. Hier kersterig Nijmegen by night, gisteravond.

1. Lichtjesbomen vlakbij ons in het bosparkgebied    2. Een prachtig joekel van een hert aan de Waalkade hier in Nijmegen, met daarachter de spoorbrug met een passerende trein erop   3. Kerstboom op de Grote Markt
4. Kersttafereel buiten bij een particulier huis op een balkon   5. Versierde bomen in de Marikenstraat

Lichtpuntjes

Twee heb ik er voor je.

✨ Een kerstboom in de natuur. En de decoratie: vogels. Kijk maar hier.

✨ Weet je nog van Tijn, het moedige jongetje dat dodelijk ziek was en een nagellakactie begon? De opbrengst van zijn actie is inmiddels verzilverd. En hoe… Wat moet Tijn trots zijn, vanaf zijn zachte wolk

Ik hou het weer wat korter na een lang bericht gisteren (waar ik dan weer per mail + sms van die liefdevolle reacties op kreeg, waarvoor een dikke dank!). Morgen hier nog een kerstwens van ons samen en dan duiken we een paar dagen helemaal in onze lichtjesbubbel. Hieronder nog wat foto’s van kerst in (en uit) onze keuken.

Vanuit Nijmegen: tot morgen!
Kiki


#Kersttijd

#Adventtijd
#Lichtjesindonkeredagen
#Coronatijd
#Blijfgezond
#Thuisstad

 

Links: ik word altijd blij van een doos met kerststol. Dat komt omdat mijn moeder ons eens vertelde dat een kerstbrood in de tijd dat zij opgroeide, alleen voor heel rijke mensen was. Dat konden niet veel mensen betalen en het was een ongekende luxe. Thuis hadden wij altijd kerstbrood tijdens kerstavond. En dan besefte ik enorm wat een geluksvogels wij waren, ha! Het blijft ook gewoon lekker en feestelijk.
Rechts: de gingerbread cookies die ik vandaag bakte en daaronder de fruitvulling voor de (klassieke, tikkeltje Engelse) kersttulband die ik morgen ga bakken. Hier ziet het fruit er nog lekker kleurig uit (die roze-rode balletjes dat zijn amarenekersen), na 2 dagen marinade met drank erin, kleurt het mengsel wat minder fel. Maar dan is het wel nog lekkerder!