Kersttijd (3)

In weer en wind. 

Terwijl het weer enorm tegenzit, laten de bezoekers op de Grote Markt in Nijmegen het zeker niet afweten. Ze blijven aanwaaien op het plein rond het glazen huis van Serious Request om de dj’s te vergezellen, sfeer te maken, acties te steunen en geld te doneren. Zo stoer en mooi, ik heb echt bewondering voor al deze mensen!

Ook wij gaan er weer even kijken, maar dan wel pas zodra het buiten wat minder onstuimig is. We blijven nu knus binnen in ons behaaglijke kerst-stulpje. We hebben veel raam en alleen maar bomen in ons uitzicht. Maar op een dag als deze, als de wind en regen tegen de ramen slaan, is er niks vrolijks aan. Ook niet met een superuitzicht. Het lijkt op sommige momenten wel avond buiten. Maar binnen zijn er lichtjes en warmte (foto onderaan). Lekker kerst-theetjes drinken met spikkel-koekies erbij (de trommel is gevuld -foto bovenaan- maar mag niet te snel leeg van onszelf) en fijne kerstliedjes luisteren (deze blijft lekker, klik hier). Langzaam -tussen de dingen die nog gedaan moeten worden door- in de stemming komen voor Kerstmis.

Wij blijven vol bewondering en waardering regelmatig een blik werpen op de livestream van Serious Request om te zien hoe Nijmegen de sfeer er goed in houdt – en de 3FM dj’s al net zo, na 4 dagen! Doneren tegen de ziekte ALS: klik hier. Uiteraard hebben wij dat ook gedaan.

Vanuit ons kerst-huissie een fijne onstuimige donderdag gewenst, hou ‘t droog als ‘t ff kan. 
Kiki