Kersttijd (2)

Wie de wind tegen heeft, moet creatief zijn. 

Dat laten diverse horeca ondernemers opnieuw zien. Geen gasten met kerst, fluiten naar de beste inkomsten van het jaar en dat voor de 2e decembermaand op rij. Maar hup, er wordt meteen geschakeld, de boel gaat op afhalen en de leukste, lekkerste kerstmenu’s komen tevoorschijn!

En wat dacht je van de creativiteit van museumpark Orientalis?! Die organiseren elk jaar rond kerst Feest van Licht, een prachtig lichtjesfestijn in hun park. Vorig jaar moesten ze 3 dagen na opening dicht, dit jaar 1 dag na opening al. Alles was geïnstalleerd, klaar voor het publiek, en dan ineens moet je dicht.

Maar wat deed Orientalis? Die zeiden: ‘we maken van het museumpark alleen een park, en dan mogen mensen alsnog komen struinen langs de lichtjes. Want wandelen in parken dat mogen we wel. Gratis entree; voor een wandeling betaal je niet, maar dan wel een bus bij de ingang waar mensen een vrijwillige bijdrage in kunnen doen.’. En dus slenterden wij, na een royale bijdrage te hebben gedropt in de bus, samen met onze vrienden door een feest van licht. Na afloop een versgebakken oliebolletje, want oliebollenkramen zijn ook toegestaan, hoera! Overigens hadden die vrienden en wij allemaal van tevoren een thuistest gedaan en negatief getest. Dat was de voorwaarde om bij elkaar te komen. We hebben na de wandeling bij Orientalis, lekker thuis toko gegeten.

Onze vrienden bij Feest van Licht, de 4 kaarsen op de adventskrans mochten zondag aan en de retro kerstkleedjes van Marktplaats maken er een vrolijke boel van aan tafel!

Wat eerst een dikke teleurstelling leek te worden rond Feest van Licht, is nu dus een lichtpuntje geworden. Ik hoop dat heel veel mensen er naartoe gaan en lekker vet betalen met die vrijwillige bijdrage, zodat Orientalis nog meer binnenhaalt dan ze officieel zouden doen! Het is een museum dat het al jaren zwaar heeft financieel. Dus geniet van Feest van licht, beloon ze voor hun inventieve actie en help Orientalis deze klap te overleven. Meer weten? Klik hier. 

Morgen (dinsdag) weer een kersterig blogje en vrijdag iets speciaals…

Vanuit Nijmegen een fijne winterdag gewenst en tot morgen. 
Kiki

 

 

 

 

PS: de kerstkar zaterdag was óók een feestje. Wel met hele kleine clupjes mensen tegelijk maar knus en guitig.