Kerstmis 2020

We hebben visite.

Wie dit blog al wat langer bezoekt, weet dat wij af en toe worden bezocht door de Feestvierders.
Ze duiken het liefst onverwacht op. Vroeger vooral in de tuin, nu in Nijmegen bij voorkeur op het dakterras. Ze zijn bang onder de voet te worden gelopen en blijven dus graag op afstand.

Maar gisteren verschenen ze ineens binnen, in huis. Schoorvoetend trippelden er een paar door de gang naar de eettafel (voor hen een reis van 3 dagen) en behoedzaam klauterden ze via de stoelpoten omhoog, de tafel op.

We vonden het meteen heel gezellig. Als er een moment is dat de Feestvierders erg welkom zijn, is het nu wel. Dus wij bakten kerstkoekjes voor ze, legden die op een plank, we hebben er een kerstboompje bijgezet dat we nog snel even versierd hadden en er kwamen steeds meer Feestvierders op af.

Met open monden stonden ze te kijken naar de immense kerstboom en naar de reuzen van herten, en dat alles tussen geurige joekels van kerstkoeken. De Feestvierders kennen trouwens geen corona, gelukkig. En juist daarom komen ze nu. Want zij willen zij ons allen een snufje goeie moed en een toefje feestelijkheid brengen. Als dank hebben ze van ons op tafel dus nu hun eigen kerstplein gekregen.

Het kan zijn dat ze ook jouw huis nog vereren met een bezoek, wie weet. Als niet, dan hebben ze het zo aangenaam bij ons dat ze vergeten verder te reizen. Want dat zijn ze wel: gretig, heel gretig. Geef je ze een vinger (die al groot genoeg is natuurlijk) dan nemen ze alsnog de hele hand. Vergeef ‘t ze maar. Als ze niet bij je langswaaien, weet dan dat ze het hier goed hebben en dat zij zeker ook jou een hart onder de riem willen steken.

Kerstmis is raar dit jaar, maar…
…misschien stiekem ook wel fijn? Hier in elk geval wel met onze minimensen te logeren en met bescheiden maar gezellig bezoek van 2 ‘reuzenmensen’. We houden ‘t klein en fijn (en dus zo veilig mogelijk) en dat is meer dan goed genoeg. Dat laatste, dat weten we hier gelukkig al veel langer dan de coronacrisis duurt.

Wij rollen onze feestbubbel in.
Er zal weer een blogje verschijnen tijdens de oliebollendagen tussen Kerst en Nieuwjaar.
Voor nu:

ook namens onze eregasten de Feestvierders wensen we je al ‘t goede voor Kerstmis!

Dejan & Kiki, Freek & co