Kerstfeest!

Kerstavond 2019

Nog een uurtje en dan is het Kerstmis.

Ons huis is er klaar voor, de koelkast is gevuld met lekkere hapjes en drankjes, de kersttulband is klaar (zie boven), alle lichtjes sprankelen en de kaarsjes zijn aan. Onze harten gloeien, de warme wijn ook (we brengen ook wat naar de buren omdat buuf ‘m zo lekker vond laatst) en er ligt hout op de tuinkachel. Kortom: wij van Boslust zijn helemaal in the spirit en dankbaar dat wij dit feestgevoel kennen. Er zijn ook mensen die het moeilijk hebben deze dagen, of die nare associaties en herinneringen hebben aan kerst.

Onze adventskalender is vanmorgen, met het uitpakken van het laatste zakje, ‘voltooid’. 24 dagen lang vulden we om beurten een zakkie en mochten we er om beurten iets uit halen. Er zaten zoveel mooie ideeën en gedachtes in… En lieve cadeautjes, guitige grapjes + bergen heimelijk plezier. Het was een feest.

De eer om het laatste zakje te vullen was aan mij, Dejan mocht het daarstraks openmaken. Ik bedacht iets heel speciaals rondom (de dood van) onze Dirk (begin dit jaar). En ondanks dat ik hier op mijn blog al eerder iets vaags over een bijzonder plan voor dat laatste adventszakje schreef (en iemand al vroeg wat dat dan voor idee was), vertel ik toch liever niet wat het geworden is. Het is een kwetsbaar, waanzinnig dierbaar en voor ons magisch ‘finale-cadeau’ en dat moeten we voor onszelf houden.
Een liefdevol geheim.
Ik had het wel al aan iemand verteld een kortgeleden (ook iemand met een dierenhart) en dat was helemaal goed maar het voelt fijner om het daar dan wel bij te laten.

Bijna Kerstmis.
Wij gaan vanavond, naar dierbare familietradities, een paar feestelijke ritueeltjes houden. Geen nachtmis maar ons eigen kerstavond en kerstnachtfeestje. Ik heb geen behoefte om in de kerk te zitten. Heb dat wel gedaan in het verleden maar voelde me daar heel hypocriet bij. Want ik geloof niet en ik hield een plek bezet voor iemand die er misschien graag had willen zitten en die wel gelooft. Ik ging naar de nachtmis voor de sfeer. Maar inmiddels weet ik dat je die zelf ook kan maken. Hier in het dorp luiden trouwens altijd de klokken als de kerstnachtmis(sen) beginnen en eindigen. Dat vind ik wel heel mooi. Wij zettend dan altijd even het raam open. Zo ook vanavond.

De komende dagen vieren we kerst met een heel dierbare nicht, gasten aan kerstontbijtjes en kerstthee, een fijne film en bovenal: met elkaar en onze beesten-schatten. We zouden naar Orientalis in Nijmegen gaan met mijn nicht maar we blijven knus thuis met z’n allen, ik ben nog niet fit genoeg om echt lang op pad te gaan. Het bos bovenaan de straat, dat haal ik denk ik wel, ha!

Dat het hier bij Boslust echt kerstfeest is, dat is in elk geval zeker.
En ik wens alle lezers van dit blogje dat de komende dagen stiekem iets van magie zullen brengen, of in elk geval ontspannen en vredig zullen zijn. Wat je ook doet: wees lief voor jezelf, heb ‘t goed en hou elkaar vast als het kan (en een ‘officiele kerstwens’ van ons bij Boslust, komt er nu nog achteraan in een nieuw berichtje)
Tot 27 december!

Lieve kerstgroet,
Kiki 🌲

Ons kersthuis 2019

De kerstboom

Kerst in de keuken

Kerst-knutsel-frutsels (inclusief bijenwaskaars die na 4 adventszondagen dippen, nu op tafel staat, klaar om te stralen)

Kaarsjes en lichtjes

En nog meer snufjes feest in huis