Karameltaartje met walnoten

Een rijk recept.

Dit is een goddelijk taartje. Met een bodem van zanddeeg en een vulling van karamel en walnoten.

Het is ook een machtige taart dus hij is veel meer geschikt voor de frissere dagen (en na een lange wandeling ofzo) dan in de zomer. De walnoten maken ‘m heerlijk herfstig.

Ik kwam 3 keer in de problemen met het maken van de karamel (en dat terwijl ik de taart wel eens eerder had gemaakt en ken van mijn moeder). Steeds werd de karamel veel te dun op het moment dat er water en slagroom bij de gesmolten, lichtbruin geworden suiker moest. En dus deed ik het opnieuw. De derde keer was ik het zat en heb ik het probleem opgelost door alles van een steelpannetje over te gieten in een koekenpan en daarin op hoog vuur te laten inkoken en verder te laten bruinbakken. He resultaat was een heerlijke zachte karamelvulling.

Hieronder het recept en als je de taart ook maakt: bak ze en snoep ze!

En nu duikt tante Boslust zelf ook weer de keuken in, morgen heb ik het eethuisje vol. Vandaag maak ik al de choco fudge voor bij de koffie en de stoofpeertjes voor het voorgerecht. Dus hak hak, lekker aan de bak!