Kaartjes

Of ik nog een suggestie had voor een leuke kerstkaart.

Onze eigen kaartjes zijn net de deur uit gegaan (geeft toch een lekker ouderwets gevoel als de kaarten op de post zijn, vind je niet?) en toen ik bovenstaande vraag kreeg van bloglezer Suzette, dacht ik meteen: ons eigen kaartje is een bruikbaar idee. Lekker simpel te maken en effectief, vinden we zelf. Zie foto bovenaan en onderaan.

Het idee kwam ineens in me op toen wij papieren kerstballetjes kochten voor in de kerstboom. We hadden zin in een lekkere retro boom (vriendin Anette noemt ‘m nordic, ook leuk) en daar passen die papieren uitvouwballen erg fijn bij. Dus daar hangt de kerstboom nu vol mee. Ineens piepte het idee op om ze ook voor onze kerstkaart te gebruiken. Dat idee zat nog in mijn achterhoofd van een pin die ik had bewaard op pinterest, maar dan een kaart met een uitvouwbare bal die onderdeel is van een winterboom, met herten erbij. Die kaart is magisch mooi, ik weet niet waar die vandaan komt maar hij staat op mijn pinterest bord Kiki’s kerst (zie zijbalk op dit blog).

Kijk, zo elegant dat was dan weer niet onze ambitie met de kerstkaart, maar we zijn tevreden met het resultaat en bij deze: je mag gerust ons idee gezellig jatten. Niemand in jouw kring die dit piepkleine blogjke kent waarschijnlijk dus als je met je tengeltjes in ‘t haar zit van de kerstkaartenstress: wanhoop niet langer, ha! Koop effe de balletjes hier (ik heb GEEN enkele band met deze winkel, dat zeg ik er altijd maar bij-ik ben helemaal vrij en blij zonder commerciële bindingen), plak een balletje in het midden van een kaart, schrijf er een lief berichtje bij (wij maakten een algemene tekst en schreven in alle kaarten nog een persoonlijk berichtje) en klaar is je kaart! Hopelijk kan je hier iets mee Suzette.

Tja en dan wacht ons allen vanavond waarschijnlijk bericht van een pittige lock down. Wij kwamen al niet in winkels, niet in het OV, zo nu en dan nog wel met 1 iemand samen, en we wilden nog graag met z’n tweetjes naar museumpark Orientalis bijvoorbeeld. Hadden kaartjes voor volgende week. Maar ze gaan waarschijnlijk ook dicht na vandaag.

Lucky us, we konden onze kaarten voor volgende week omzetten naar vanavond. Dan gaan we wel nog alleen naar het buitengedeelte, het lichtjesfeest. Maar daar zijn we al heel gelukkig mee. En Orientalis ook, want ik begreep van de kassamevrouw dat nu iedereen probeert nog snel zijn geld terug te krijgen. Snap ik (als je niet veel te besteden hebt) maar ik vind het zo vreselijk zuur voor dat museum! Dus wij gingen voor win-win: Orientalis houdt het geld en wij mogen nog komen genieten op de valreep. Buiten, in alle rust en dus zonder corona risico’s. Zoals wij al 9 maanden proberen te leven.

Als we met kerst bezoek mogen, doen we kerstkoffie met buurman Andre op dag 1 en een kerstmaal (+ wandeling + bijpraat) met nicht Judit op dag 2. Maar dat horen we dan vanavond wel, of dat nog mogelijk is.

Verder vind ik het ontzettend droevig voor iedereen die hard wordt geraakt door wat er nu dan weer aankomt aan maatregelen. De mensen die alleen zijn en nu nog langer alleen moeten blijven. Of mensen die hun bedrijfje hadden kunnen redden met deze feestdagentijd. Iedereen die ongenadig hard wordt getroffen. Ik kan de pijn meevoelen, het is heel hard allemaal.

Zelf zijn wij al zoveel jaren gewend aan anticiperen op medische tegenslag (en daarbij ook de andere tegenslagen die bij het leven horen) dat we getraind zijn geraakt in omdenken en creatief puzzelen. Dat heeft ons dit hele coronajaar steeds enorm geholpen en daardoor konden we ook nog van enige betekenis zijn voor anderen (zoals de duizend ouderen van Attent).
We aarzelden vandaag ook geen seconde toen we beseften dat Orientalis misschien ook wel meteen weer dicht zou moeten en belden ze meteen. Het resulaat is een heel blije medewerkster aan de telefoon ‘wat fijn om iets anders te horen dan geld terugvragen’ (wij hadden ons verlies anders ook zeker genomen) en ook een blije wij: het blijft droog, het is niet zo koud en Freek is warm welkom dus hup, op de Vespa! Struinen door het lichtjesfeest dat ik iedereen zo gun.

Sterkte vanavond met ‘de woorden van den premier’ en als het maar even kan: maak er toch iets van.

Vanuit ons kersthuis in Nijmegen: ciao tot gauw. 
Kiki

#Kersttijd
#Ookincoronatijd
#Lichtjesinhetdonker
#Kaartjemaken
#Idee
#Aanpassen