Juweeltje in het stof…

Dinsdag 28 januari 2020

Een kleine fijne vondst vandaag. 

Deze prachtdame -of -heer natuurlijk- zat bovenop een kast en werd ontdekt tijdens een opruimactie vandaag. Jaja, we zijn het huis weer es grondig aan het opruimen. Een mens kan een hoop onnodige  zooi verzamelen zeg, wij wel in elk geval… Dus kom maar weer kringloop en grofvuil: weg met de bende!

Toen ik tijdens het opruimen een grote schaal van een keukenkast af wilde halen (voor de kringloop) zag ik ‘haar’. Ik dacht dat ze elk moment zou opstijgen om een nieuw plekje te zoeken. Ready for take off, klaar om de tere vleugeltjes te spreiden. Maar ze bewoog niet. En ze blijkt te zijn opgedroogd. Een dood vlindertje, helemaal in tact, midden in de actie, lijkt wel.

Voorzichtig pakte ik haar van de kast en zette haar op tafel. Want het voordeel van haar ‘droevige staat van zijn’ was dat ik wel rustig een foto kon nemen. Is ze niet prachtig?
Misschien wordt ze wel de start van een verzameling, voor een rariteitenkabinet van de familie Boslust! Oh nee, we waren aan het opruimen… Of zal ik misschien toch even een mooi glazen stulpje zoeken voor d’r…?

Anyway. Ze is dan wel dood, maar niet onopgemerkt.

Tot de volgende keer.
Kiki