Intussen tijdens het klussen

Genieten (en genoten) we van van alles. 

🌅 Van de prachtige lucht die zich ondanks de regen toch maar mooi liet zien! (foto hierboven, genomen door onze keukendeur waar een insectenhor voor zit)

🏡 ▼ Van ons huissie, binnen en buiten. Binnen: een opgeknapt trapje voor Jasper onze lieve kat (die niet meer zo goed op zijn eetplek kan springen). Het trappetje zorgt ervoor dat Jasper zijn catering- en relaxplek makkelijker kan bereiken. De dekenkist van mijn ouders koos hij daar voor uit, en de fruitmand moest zijn slaapmand worden vond hij. Hij gebruikt het trappetje nu zelfs als vast stekkie (3). En we genieten ook van de fijne sfeer binnen, als we ‘s avonds even niet met websites en andere klussen bezig zijn (1). Buiten: de kastanjebomen staan zo mooi in bloei, een feestje! (2 en 4).

🌸 ▼ Van mooie buitenbloeiers: de digitalis in het bos. En in het Goffertpark de bloeiende tulpenboom (linksboven en rechtsonder).

🏙  ▼ Van een bezoekje aan het centrum vorige week bij ons 1 jaar Nijmegen feestje. Keigoeie koffie bij First things first en gezellig gezeten daar (linksonder). We genoten ook van een fijne wandeling vanaf het Honigcomplex naar de binnenstad, waar we langs een stadsgedichtje van Joris Ivens kwamen, bij het naar hem vernoemde monument. Een tekst die recht uit mijn eigen hart had kunnen komen (wat betreft beleving dan):

Dikwijls, ver weg, bleef Nijmegen, mijn jeugd, toch dicht bij mij.

En ja, de Stevenstoren die altijd zo vertrouwd aandoet (linksboven)… In het centrum hadden we een lekker zakkie Vlaamse friet van Loket 13 en als afsluitertje hadden we -ook prima- koffie bij Bankoh Beach (rechtsboven).

🐶 ▼ We genoten van Faber & Freek! Onze frummel en Faber de pup, die elkaar vorige week vlakbij het centrum tegenkwamen (2 keer zelfs!) en elkaar reuze interessant vonden. En kijk de hondenpapa’s van Faber en Freek eens trots zijn! 😁 Op foto 1 zit Freek Frummel trouwens bij Bankoh Beach, ongewoon gehoorzaam te wachten op een koekje.

🍰 🎪  ▼ We genoten ook van lekkers en leuks. IJskoffie gezonde variant (zie onderaan dit blogje van mij) die husbandlief zo fantastisch maakt. Het desembroodproject is even blijven liggen afgelopen week trouwens. Maar dat vraagt nog wel nog wat oefening en ik geniet ervan dat ik daar nu weer tijd voor heb. We hadden plezier bij een sfeervol festivalletje in onze straat, foto linksonder. Er staan daar mensen voor een tafel waar ik de tulbanden serveer die ik gebakken heb (foto rechtsonder, gemaakt door buurtgenoot Nicolette). Blijf het fijn vinden om te bakken. Of ‘t nou brood of taart is.

En nu: even fijn op pad!
Vanuit onze Nijmeegse boshut: fijn weekend gewenst! 

Kiki