Intussen in de boomhut…

…zijn we nog steeds bezige bijtjes.

We slepen nieuw spul naar binnen en er zijn wat oude zaken de deur uit.

Om met dat laatste te beginnen: onze bank is verhuisd. Terwijl wij wachten op de nieuwe, is ons oude mooierdje (zoals we vooraf al hoopten) verhuisd naar een paar pandjes verderop. Hier in de straat is een studentencomplex in een mooi oud gebouw. Daar hebben we een briefje opgehangen waarop we de bank gratis aanboden. Een paar dagen later kwam er een groepje van 4 studenten om de bank te bekijken en ‘m vervolgens meteen mee te nemen. Ze vonden de bank mooi en ook nog lekker zitten. En zo is ie dus gelukkig niet naar grofvuil gegaan maar hier in de straat gebleven, zo fijn!

Ik moet altijd toch even slikken op zo’n moment, als iets groots weggaat. Die bank heeft best veel ‘meegemaakt’. Na mijn twee hersenoperaties in 2017 en 2018 heb ik lange tijd heel wat uren liggend op die bank doorgebracht. Onze lieve Dirk overleed op de bank begin 2019, in mijn armen met Dejan ernaast. Freek Frummeltje heeft er zijn eerste puppydagen op doorgebracht en sliep er sowieso graag op. De bank verhuisde mee naar Nijmegen en was een fijn bed toen we tijdens de hittegolf in de zomer van 2020 niet meer op de slaapkamer konden slapen omdat het daar te heet was.
Kortom: lang leve de lieve bank, die nu een tweede heeft gekregen!

Stoel

Wat ook een tweede leven kreeg is onze lekkere lui stoel, die sinds de verhuizing in de berging stond te wachten. Hij is mooi en zit erg lekker maar paste niet zo mooi in de ruimte, met een kolossale bank en een tweede bank die ook flink was. Nu zijn beide banken weg. De kolossale, van Cassina, is maanden geleden al verkocht via Marktplaats en de tweede oude bank is dus een paar dagen geleden verhuisd.

En nu hebben we tijdelijk 2 fijne zitplekken nodig. De kleine (paar maanden oude) bank voldoet geweldig maar is meer bedoeld als een luxe 1 persoons zitplek, niet voor een hele avond met z’n tweeën. Dus haalden we de stoel uit de berging. En we vinden dat ie nu prachtig staat hier. Hij is ontworpen door De Juul, geïnspireerd op mid century Scandinavisch design. Wij maakten, toen zij haar carriere als meubel- en interieurontwerper begon, haar website en huisstijl en werden destijds gedeeltelijk uitbetaald met haar allereerste ontwerp: een lounge fauteuil uit de serie ’Scandinavia’. Omdat de nieuwe bank (die in aantocht is) een vrij luchtig ontwerp is, denken we dat de stoel kan blijven en dat het een mooi geheel is samen. De stoel moet wel opnieuw bekleed worden (we hebben er nu tijdelijk zelf bekleding omheen gefabriceerd) maar dat komt nog wel.

Linksboven de stoel en verder een nieuwe plantenhoek…

Adoptieplanten

We hebben er een paar prachtige planten bij. En die komen niet uit de winkel maar uit het appartement van buuf Judith, die eind september gestorven is. We waren in de periode daarna betrokken bij het mee-zorgen voor haar nagedachtenis en het opruimen van haar appartement. Haar neef Michel, die een dierbare was van Judith en haar nalatenschap onder zijn hoede heeft, vroeg Tineke en mij of we planten wilden meenemen. Eerst aarzelden we, want het voelde ook wat raar. Alsof je helpt om iets te krijgen. En dat was absoluut niet zo. Maar Michel wist anders niet wat hij met de planten moest doen. En ze waren met liefde verzorgd, dat konden we zien. Judith was bioloog (en biochemicus), ze hield van de natuur, van dieren en planten.

Omdat Michel voorlopig niet meer in het appartement zou zijn, betekende dat voor de prachtige planten hun ondergang. En dus namen wij met liefde allebei twee planten mee. Inmiddels heb ik er drie, want ik kreeg nog een grote ‘stek’ van een van de planten die Tineke in huis heeft genomen.
Geen enkele plant is standaard, ze zijn mooi van vorm, goed verzorgd en in alle planten staat een labeltje waarop Judith had opgeschreven welke plant het is en wat de basisverzorging is…

De planten doen het tot nu toe goed hier. We hebben de grootste apart gehangen, bij het plafond. De andere twee heb ik bij elkaar gezet met twee planten van onszelf. En zo heb ik, eindelijk ook mijn mooie plantenhoek. Ik zal met liefde zorgen voor deze groene adoptiekindjes.

Zodra Michel en Brenda alles definitief af kunnen handelen rond het appartement van Judith, komen we nog een keer bij elkaar om dit droevige maar ook bijzondere ‘hoofdstuk’ af te sluiten. In elk geval zullen we hier toch vooral met een glimlach aan haar terugdenken, al was het alleen al elke keer als we de planten water geven.

Het rekje zorgt ervoor dat we potjes met kruiden, flessen met olie en andere smaakmakers, handig bijdehand hebben en dat op het aanrecht weer wat meer werkruimte is. 

Keukenrekje

last but not least: hoe een simpel rekje in de keuken het leven een stuk eenvoudiger maakt… Want dat rekje, is een heel handig plekje! Eindelijk hebben we plek voor onze olie’s, azijn, kruiden en specerijen. Ze stonden eerst op het aanrecht en in een keukenkast waarbij je de helft niet kon zien. En nu: hup, zo voor het grijpen tijdens het kokkerellen. Ik hou ervan als je alles makkelijk kan pakken. Voor mij dus geen grote keuken, dat is nergens voor nodig. Een gezellige, inspirerende en handige keuken, da’s wel erg fijn. En die hebben we. Nu helemaal. Dankzij dit kleine fijne rekkie.

En nu: rettekettet naar bed!
Rustige nacht gewenst vanuit Nijmegen. 
Kiki