In de fruitmand en hak!, op tafel

Donderdag 5 sep. 2019

In onze fruitmand ligt een mooie ronde pompoen stralend oranje te wezen. 

Maar niet voor lang want vanavond wordt ie geslacht.
Dan hakken we ‘m in stukken en gaat ie de pan in (ongeschild).
Er gaat even kort de kook over en dan stoppen we de pompoenblokken samen met wat honing, zout, chilipeper, 1 in ringen gesneden rode ui (op de bodem van de schaal) en 1 bakje in plakjes geneden kastanjechampignonnetjes (die eerst kort worden gebakken in de koekenpan) in de warme oven.

En dan…dan komt de pompoen, zodra hij gaar is (dat moeten we ter plekke checken, daar staat geen vaste tijd voor) zalig geroosterd op tafel. Met gebakken bulgur erbij (+ 1 teentje gefruite knoflook) plus een handjevol geroosterde gehakte walnootjes, een sprenkel fijngesneden koriander en een dot cottage cheese.

Vindt de pompoen helemaal niet erg, dat ie vanavond wordt geslacht. Want hij verandert in een goudbruine, geurige, heerlijke herfsthap en wij van Boslust gaan van ‘m genieten!

Ciao, tot gauw.