Improviseren kun je leren

Zaterdag 30 mei 2020

We proostten op onze ‘boomhut-sleutels’ en verder leerden we: als je een spoedcursus improviseren wil moet je gaan verhuizen in coronatijd.

Pfieuw, da’s effe wat puzzel- en denkwerk. Maar hoera! alles lukt, tot nu toe. Dankzij goed vooruitdenken en de lieve hulp van anderen. Love it when a plan comes together!

Neem nou vandaag. We wilden de gordijnen die we vorig jaar bij Hema besteld hadden, bijbestellen voor ons nieuwe stekkie. In plaats van alles opnieuw opmeten, belden we Hema Zutphen, waar we de gordijnen vandaan haalden. Die zochten in hun archief naar de bestelbon en mailden die naar ons, zodat we alle gegevens meteen bij elkaar hadden. Dat was al super.
Toen belde ik met Hema Nijmegen, waar meteen even snel overlegd werd of wij de gordijnen met de bestelbon van Zutphen opnieuw kunnen bestellen, maar dan in Nijmegen. Alles per e-mail, zodat we niet naar de Hema toe hoeven (winkels vermijden als het even kan). Dat kan, bij uitzondering. Hoera! Dus straks hebben we er 2 precies dezelfde gordijnen bij voor in de woonkamer (mazzel dat de maten kloppen natuurlijk!), zonder dat we opnieuw hoefden te meten, en zonder dat we opnieuw naar de winkel moeten ervoor. Echt fantastisch!

Nog een voorbeeld van vandaag.
We bedachten ons ineens: we hebben nog wat bubbels koud staan en we hebben de sleutel van onze boomhut in Nijmegen; er valt wel even wat te vieren vandaag, ha! Maar we hebben geen borrelhap in huis. En we willen niet de winkel in.

Ik dus effe bellen met De Zuivelhoeve in het dorp, en uitgelegd dat we iets te vieren hebben en dat we geen lekker kaasje enzo in huis hebben. Wat denk je? Marcel de eigenaar zegt: ‘Komt wel goed, ik verzamel wat lekkere dingetjes voor jullie, stuur even Robin op de fiets en dan krijg je van Marijke een tikkie op je mobiel om contactloos te betalen’. En zo hadden wij vandaag dankzij hun meedenken, toch nog ons geïmproviseerde borrelfeestje (foto bovenaan). En Freek kreeg lekkere brokjes bij de borrel, ha!

Het lijkt wel het motto van deze verhuizing: voor (bijna) alles is een oplossing. Wat daarbij wel heel erg fijn is (understatement…) dat is als de andere partij ook een beetje out of the box kan denken. En dat gebeurt steeds geweldig, sinds dit verhuisverhaal. Iedereen denkt en werkt zo flexibel mee!
Van de woningcorporatie die snapte dat wij (toen we nog plek 5 stonden) niet naar Nijmegen wilden reizen voor een bezichtiging en ons per camera ging rondleidde, tot Martine die gisteren haar shop-afspraak bij het deli-winkeltje iets verplaatste zodat we nog wat langer in het appartement konden rondhangen, tot de tapijtlegger die per aangetekende post de sleutel ontvangt en dan zonder ons erbij tapijt legt, tot goede bekenden die zelf naar Nijmegen gaan om te schilderen, vrienden idem dito voor het klussen, een ‘verhuis chauffeur’ die helemaal uit Friesland komt om het beestenboeltje en mij naar ons nieuwe thuis te brengen straks, en de kaaswinkel die even met vrouw en kind zorgde dat wij borrelhapjes in huis hadden vandaag.
#heartwarming #medemogelijkgemaaktdoor… #luckywe!

Na de borrel, smulden van deel 2 van deze fantastische auberginestoofpot, die we een paar dagen geleden maakten. Absolute aanrader! Van de week aten we ‘m met pitabrood, vanavond hadden we couscous erbij.

Wij gaan even lekker met de voetjes gestrekt nu, en wensen iedereen een heerlijk Pinsterweekend! Meneer & mevrouw Boslust-Boomhut 😉