Ik mocht weer!

Met liefde bezig zijn voor mijn kookproject en met veel lol ons huis toefjes kerstgloed geven. 

Het etentje was half kerst, half sinterklaas. De sfeer was kersterig, het eten sintachtig. Zoals deze soep (klik), dit brood erbij (Sinterklaas is tenslotte geboren in Turkije) en dit toetje. Voor het snackje aan het begin maakte ik sint stafjes van bladerdeeg. Kijk bijvoorbeeld hier.

Het was weer erg gezellig, de gasten genoten en hadden het met elkaar ook gezellig. En ik was blij om dit weer te mogen doen. Het maakt me gelukkig, elke keer weer. Op de foto’s geen gasten want ik vergat weer eens toestemming te vragen om foto’s van gezichten te publiceren. Ik zal ‘t ook nooit leren en altijd vergeten en dus dan maar veilig: helemaal niemand op de foto’s.

Kerstkoorts

Ze zijn er weer: overal lichtjes in het donker, het blijft gewoon prachtig. Wij hebben lichtjes op het balkon en die zie je vanaf enige afstand van het gebouw wel mooi, dichterbij niet; we zitten te hoog. Maar we hebben ook een kerstster in ons slaapkamerraam hangen en die is van overal goed zichtbaar. Mooi warm licht geeft ie, zo tussen de donkere winterbomen.

Hierboven in de collage onze kerstboom van dit jaar. Boompje is allesbehalve perfect en juist dat maakt ‘m zo lief voor ons. En: hij geurt, yes! Zo fijn, ons huis ruikt weer naar kerst. Voor ons net zo belangrijk als hoe het eruit ziet.

Hohohortus

We waren vandaag in de Hortus, bij Park Brakkenstein in de natuur (achter het Radboud complex). Daar was een mini kerstmarkt met een leuk zingend kerstkoortje en het was er vooral heel erg gezellig. We dronken glüh-cider en dat was verrassend lekker. Beetje zuurder dan glühwein en daardoor wat frisser. We kochten er ook nog van die lekker tuttige en toch oh zo kersterige handgemaakte ‘servetringen’. We vielen ervoor en met kerst mag kitch en ook truttigheid, toch? Het mag altijd natuurlijk, maar hier zijn we in de kersttijd altijd veel toleranter voor ‘stijl vervaging’ haha!

3e Adventszondag

De derde kaars op de dennenkrans is aan vanavond. We aten boerenkoolsoep en bakten pannenkoeken. Dat laatste is feest bij ons en dat eerste is best lekker maar vooral gezond en dat moet. Gisteren hadden we kaasfondue en naast brood en gebakken champignons, dipten we ook spruitjes (al dente gekookt) in de kaasfondue. Dat was een zalige combi! En dan heb je meteen ook je gezonde happie binnen. We hadden veel spruitjes, dus veel gezond. Aanrader. De boerenkoolsoep van vanavond maakten we op basis van dit recept: klik hier.

Anyway. Drie kaarsen aan, fijn.

Mooie zondagavond gewenst.
Kiki