Ik mag weer

Gasten -hopelijk!- blij maken met mijn kookliefde.

En dat doe ik vandaag weer sámen met mijn kookliefde! Serieus: Dejan vindt koken ook leuk en helpt mij heel graag, als ik restaurantje speel. Dus wij staan al de hele dag gezellig achter de potten en pannen. Nou is Dejan niet alleen mijn kookliefde natuurlijk, maar vandaag spelen wij collega’s in de keuken. Gezellig hoor!

We hebben daarnet de arepas gebakken. Dat zijn Zuid-Amerikaanse mini flatbreads (of pannenkoekjes, of broodjes) van voorgekookt maismeel. In deze link zie je hoe je ze moet maken.

Op tafel staat een Mexicaanse maaltijd vandaag. Voorafje: tortillachips met zelfgemaakte tomatensalsa en dito guacamole. Die laatste, dat is echt de specialiteit van mijn husband, die maakt ‘m altijd bij ons thuis.

Bij de salsa en guacamole komen zelfgebakken tortillachips. Gemaakt van authentieke tortilla’s die alleen uit mais, water en olijfolie bestaan. Zo at ik ze ook in het knusse Mexicaanse restaurantje waar ik jarenlang graag kwam. En waar ik op een gegeven moment ook wel eens in de keuken te vinden was, omdat een vroegere vlam van mij daar werkte als kok.

Anyway, ik ga weer verder. Het personeel heeft even pauze genomen en nu: tafeldekken. Ook nog best een klusje, dus huppetup, aan ‘t werk!

Fijne avond alvast, heb ‘t goed. 
Kiki