Ik mag weer

Mijn hobby uitleven. 

Restaurantje spelen, gasten blij maken. Ik doe het de laatste tijd samen met mijn lieve Dejan, die helpt in de keuken en ook bij het serveren, afruimen, opruimen enz. Daar ben ik heel erg blij mee! Het scheelt enorm voor mij, want anders zou ik niet een tafel van 9 aankunnen met mijn onhandige reumapootjes. En nu, met zijn hulp, gaat het goed lukken. We vinden het allebei ook gezellig om het samen te doen, zoals we dat in de begintijd van mijn kookhobby (2010) ook deden. Zeker als ik het ongeveer eens per maand doe, blijft mijn eethuisje-hobby prima haalbaar voor mij.

En omdat ik altijd soep op het menu heb staan, maak ik het mezelf ook gemakkelijker met koken. Soep kan je van tevoren maken. Dan is ie zelfs lekkerder, als de smaken goed ingetrokken zijn. En soep verbindt. Het is warmend, lekker pittig of hartig, vullend, troostrijk en echt comfort food. Doordat ik de soep al vooraf maak en een van de 2 broden ook al een paar dagen geleden heb gebakken (en daarna meteen ingevroren), splits ik het koken op in delen.

Wat ik leuk vind, is om komende maanden -lente/zomer- soepen te bedenken die ook echt passen in het lichtere seizoen. Een lichtere soep en dan met steviger voorgerechtjes erbij enzo.

Voor vanavond heb ik een soep die een beetje frisheid heeft en ook echt nog winters stevig is. Tomatensoep met geroosterde groente en orzo (is een pasta soort). Ik heb de tomatensoep apart gemaakt, de groente wordt zometeen apart geroosterd en de orzo apart gekookt. Pas op het laatst, bij het serveren, gaan die 3 bij elkaar, dan hebben ze allemaal nog hun eigen smaak. De soep wordt afgetopt met een drizzle olijfolie en een handjevol Parmezaanse kaas.
Erbij lekker stevig, winters brood (zelfgebakken, 2 soorten) met (zelfgemaakte) tomaten-kruidenboter. Toet: choco-crème (ook homemade) met slagroom en salty sticks. En dan koffie met iets lekkers. Bij binnenkomst een hartig snackje: bladerdeeg driehoekjes gevuld met zongedroogde tomaat. Ook die zijn zelfgemaakt uiteraard.

Ook zelfgemaakt: placemats. Met het logo van mijn hobby-eethuisje erop, het menu van vanavond en het recept van de toet. Is een probeersel, die placemats, maar het staat in elk geval al grappig op tafel.

Ik heb super veel zin om weer samen met mijn lief en een warme groep mensen aan tafel te gaan en hen een fijne maaltijd & een paar supergezellige uurtjes te bezorgen. Maar nu genoeg gebabbeld: hup, weer aan ‘t werk!

Fijne maandagavond alvast.
Kiki