Ik mag weer

Lekker de keuken in voor mijn kookproject.

Vandaag kook ik weer voor 8 personen aan tafel en dat wordt een snufje sint en de rest kerst. Toet is stoofpeer (in bisschop gestoofd, dat is de sinterklaasversie van gluhwein) met chocosaus, mascarpone-sinaasappelroom en een crumble van pepernoten. Verder een bietjes-knolselderijsoep met zwarte boontjes, rucola-olie, focacciabrood met cranberry’s, met een dip van zachte honing-geitenkaas. En ik heb gingerbread koekjes gebakken voor bij de koffie. Ik zal de recepten (of links) in het volgende bericht hier plaatsen.

Mijn lief en ik bouwen ook weer een winkeltje. Dat wordt kerstwinkeltje spelen, deze keer. Ik heb met oude omakopjes en recycle (bijen)was, kaarsjes gemaakt. En ik heb ook kopjes gevuld met vetbollen voor de vogeltjes. Die kun je in een boom hangen. Met een stokje erin, zodat ‘t vogeltje kan zitten tijdens het snacken. Verder nog allerlei lieve kleine kerstfrutsels in mijn winkeltje. De vorige keer was ‘t winkeltje binnen no time bijna leeg, zo leuk! Hopelijk worden de gasten er vandaag ook weer blij van. En natuurlijk van ‘t eten.

By the way: ik ben dan wel de ‘hoofd verantwoordelijke’ voor mijn kookproject, maar Dejan helpt mij enorm daarbij. Zonder die super fijne hulp zou ik dit fysiek niet kunnen doen. En we hebben ‘t heel gezellig samen, zo in dat voorbereiden. Mijn husband helpt mij met plezier, gelukkig. Als dat niet zo was, zou ik het ook niet doen.

Hieronder: een bladerdeeglepeltje voor bij de soep en een gingerbread kerstkoekje voor bij de koffie. Binnenkort de (super simpele) recepten.

Fijne dag! 
Kiki