Een feestje koken.
De herfst op tafel zetten. Menu bedacht voor volgende week, dan pak ik mijn kookhobby weer op na de zomerstop. En er staat meteen een herfstige hap op tafel: soep van knolselderij, appel en paddenstoelen-jus. Toet is hangop met stoofappel en gekarameliseerde nootjes. De datum had ik al eerder rondgestuurd (kreeg vorige maand al zin in herfstig koken) en er zit als vanouds een heel fijn en vertrouwd groepje mensen aan onze tafel volgende week, waar we nu het 3e seizoen mee ingaan.
We hebben er allemaal weer echt zin in.
En verder duiken Dejan en ik nu het najaar-project in dat met Stichting DE 4DAAGSE gepland staat. Daarnaast hebben we de klauwtjes momenteel ook vol met andere dingen, dus mijn blogjes zullen komende tijd een stukkie korter zijn. Maar wel met snufjes herfst-inspiratie.
Hier een paar herfstig-koken-tips.
Allereerst een recept van de herfstsoep die ik volgende week maak. Klik hier. Bij ons gaat er geen zalm doorheen maar er komt dus een paddenstoelen-tapenade/jus bij. Die maak je zo: klik hier. Ook deze pas ik iets aan (sojasaus maar ook misopasta en geen sherry). Maar dit recept is wel de basis.
En nu hup, half uurtje bijkleppen ? met een vriendin en daarna aan tafel.
Fijne zondagavond.
Kiki