Ik beken: ik ben herfstfan…

Dinsdag 24 sep. 2019

Hier bij Boslust zijn we dol op de herfst. 

Maar we lijken daarmee wel in de minderheid te zijn. Sterker nog, houden van de herfst en het openlijk prima vinden dat de zomer voorbij is (“Jaha, de zomer is ook leuk, maar niet 365 dagen lang”), man oh man: vloeken in de kerk.

Serieus: ik hoor zoveel gemopper om me heen. Dat het zo erg is dat de zomer voorbij is en het nu herfst is /wordt. Alsof al het goede van het leven hier stopt. Maar mensen, hoe mooi is het, die 4 seizoenen van ons…? En een daarvan is de heerlijke herfst, met z’n kleurenfeest en rijke oogst…

Ik snap het wel: last van minder licht. Van meer vocht, tocht en andere ongemakken. Sommige mensen worden zelfs ernstig depressief in deze periode. Afschuwelijk lijkt me dat, en als je er ook zo’n last van hebt, dan wens ik je bij deze de meest zonovergoten herfst toe die er ooit geweest is, en verder heel veel hulptroepen om je er doorheen te slepen.

Als zielig reumapatientje (met daaraan gerelateerde tegenslag), prijs ik me schathemeltjerijk met het feit dat ik GEEN herfstdipper ben. Maarja, wij van Boslust wijken sowieso dus een beetje af en: we wonen middenin in de seizoenen, dat helpt misschien ook. De hazelnoten in de tuin vliegen ons bijvoorbeeld om de oren momenteel (morgen een bericht met hazelnotentips) en het is een feest om in het bos steeds meer veranderingen te zien. Wonen bij het bos, maakt de herfstfan in je los, laten we ‘t daar maar op houden.

Nu we er met z’n allen toch echt niet omheen kunnen dat het najaar gewoon, hartstikke heel erg helemaal begonnen is -zomerverslaafd of niet- wens ik iedereen oprecht een hemelse herfst!

Vervang de herfstdip voor een herfstduik, en de blues voor een bos, zou ik willen zeggen. Lekker zoveel als je kan struinen langs de najaarsbomen en oppiepende paddenstoelen / heerlijk herfstig koken / toverkleuren kijken, rijke geuren ruiken.
Nog niet overtuigd? Hier een kleine inspiratieboost. En hier, +  hier.

Ciao, tot gauw 🍂🍂

Nog wat foto’s van gisteren. Foto bovenaan: een fluwelig paddenstoeltje in het bos.

Het was een fijne dag gisteren met Lies. Thuis snoepten we een taartje en gingen lekker aan de klep. Het eten (lunch) bij Martine was weer een feest, zoals je op de foto’s kan zien. Een beetje zomer en ook heerlijke herfsthap. En de lege accu daarna van Lies d’r auto was gelukkig met een klein uurtje opgelost door de aardige meneer van de Wegenwacht. We moesten van hem een half uur blijven rijden, om de accu verder op te laden. Toeristische route bovenlangs naar de Postbank met uitzicht en avondschemer: bepaald geen straf. Thuis ook nog heerlijke hap gehad van meneer Boslust.

Lies brengt heel vaak prachtige bloemen -of in dit geval takken- mee! Een vroege herfstbos met besjes. Wat ik er zo mooi aan vindt, is dat je ook in deze bos het moment van dit seizoen ziet: nog geen verkleurde takken enzo, maar wel al besjes. Er kan nu steeds meer geoogst worden, het mooie van het najaar.