Hortus weer & nog wat meer

De fijnste plek van Nijmegen, trots vadertje & PR bureautje spelen. 

Over dat laatste: we zijn bezig met de PR voor het buurtproject. Website bouwen / kaartjes maken, printen, snijden + van ronde hoekjes en gaatjes voorzien / een brief ontwerpen (en heel veel keren printen) enz. Het is net een drukkerijtje en PR kantoor hier, ha!

Maar… ik wilde ook nog even een beetje extra reclame maken voor misschien wel de fijnste plek in onze mooie stad: Hortus Nijmegen. We waren er weer even…

Ik kan ‘t niet genoeg benoemen: een bezoek aan de hortus (achter de Radboud universiteit) is echt een feestje! Zo’n fijne verwonderplek… En dan tussen het struinen door even lekker hangen met een drankje bij de tent in de theetuin (foto’s linksonder en rechts). Erg aangenaam.

Het is een relaxte plek om te zijn. Er worden ook workshops, concerten en andere performances gegeven, zie hier. Wij verheugen ons al op het volgende bezoek, kijken wat er dan allemaal weer gebeurd is aan groei en bloei. En we hopen eindelijk de schildpad in de moerastuin eens te spotten…!

Foto’s Hortus
Er zijn natuurlijk vooral veel kunstwerkjes van de natuur te bewonderen. Zoals deze mooierd (ik denk dat het duizendblad is?).

Er groeit ook van alles aan lekkers, zoals walnoot…

En mijn favoriete (zomer)fruit: kersen! Nog heel even geduld…

Tot zover maar weer. Wij gaan even pauze houden, dan weer verder met ons PR kantoor en daarna een hapje eten koken, we krijgen gezellig een eter. Dat pauze houden is trouwens, met ijskoffie op het dakterras, bepaald geen straf (foto bovenaan).

Je maakt de ijskoffie op een ‘gezonde’ manier door 1 tl oploskoffie in een shaker (of een afsluitbare fles) te doen met flink wat koude melk erbij. Wij doen er ook een paar druppels stevia door en een druppie vanille essence voor het lekkerste ‘frappé effect’. Nog wat ijsblokjes (liefst crushed) en vervolgens mag je even lekker gaan lopen schudden. Zet er vooral een zomers muziekje bij op, fijne voorpret gegarandeerd. En dan daarna -bij voorkeur in het zomerbriesje- heel erg blij worden van dit glas pure pep!

Ciao, tot gauw.
Kiki

#Project
#Liefdewerk
#HortusNijmegen
#Thuisstad
#Natuurfeestjes
#Koffiemeisje
#Beestenkindjes
#Liefsvieren
Foto’s hieronder
Rechts & onder: pauze met ijskoffie + een guitig hoedje tegen de zon, op ‘t mooie hoofd van m’n husband. Vakantiegevoel tussen het ‘werken’ door, niet verkeerd!
Bovenaan: we vierden ook nog vadertjedag vanmorgen. Ik maakte een lekker ontbijtje en strooide geurige rozenblaadjes (van ons terras) op tafel omdat Dejan zo van bloemengeuren houdt. Nog wat kleine lieve dingetjes erbij en deze beestenkinderspapa werd blij wakker ♥︎

Onderweg naar de Hortus kwamen we langs een prachtig oud gebouw van de Radboud universiteit. Daar kon manlief de verleiding niet weerstaan om onze Freek even op een van de ‘felicitatie blokken’ te zetten. Ach ja, op vaderdag ben je gewoon een extra trots vadertje natuurlijk! En het moet gezegd: wij hebben een bijzonder slimme hond. Zou er een honden universiteit bestaan, was ie daar cum laude geslaagd, ha! Anyway. Voor ons is ie zo al geslaagd, de heerlijke hummel.