Hortus Pocus

Zie je het meisje op de foto, bovenaan de heuvel? Dat is Alice in Wonderland.

Gelegen in Park Brakkenstein naast de Radboud universiteit, stap je bij Hortus Nijmegen een droomwereld binnen. Zo hebben wij het in elk geval ervaren. En als je kind bent zoals dat meisje bovenaan, is alles natuurlijk nog hoger, groter, gekleurder, gekker en indrukwekkender.

Ook wij vonden het magisch. Het begon al met een stuk of wat eekhoorns die over de paadjes rondrenden, speelden, elkaar achterna zaten en pijlsnel de bomen in klauterden. Alsof we in het sprookjesbos van de Efteling waren, zoveel eekhoorns hebben we nog nooit tegelijk gezien. Aan vogelconcertjes ontbrak het trouwens ook niet.

Maar de rest vertel ik gewoon met de plaatjes die ik vrijdag maakte, veel leuker! Te beginnen dus met die maffe eekhoorns. Wat een feestje vierden die!

Je struint in de hortus door verschillende natuurgebiedjes, zoals de bosranden met hun kruiden, waaronder wilde knoflook (goed te ruiken!) en het veenmoeras met o.a. wateraardbei (ooit van gehoord?) en (nu nog opgerolde) koningsvarens:

De alpinetuin met allerlei bergplanten (waaronder cyclamen en helleborum) is geweldig!

In die indrukwekkende alpinetuin vind je ook een waterval en vrij stijl omlaag kronkelend bergbeekje dat vanaf de waterval naar beneden stroomt.

Mooie bloemetjes zijn er ook natuurlijk!

En er is fascinerende landschapskunst:

Wij willen Hortus Nijmegen twee keer per seizoen gaan bezoeken, om zo steeds weer nieuwe groeisels en bloeisels te spotten. Lekker slenteren door een paradijsje.

Trouwens…in ons eigen prachtige Goffertpark is ook een heel mooie natuurtuin, staan heel bijzondere boomsoorten en de rododendron (vlakbij huis) bloeit momenteel lekker knalroze tegen de frisgroene boomblaadjes, zoals je ziet op de foto hieronder. Aan eekhoorns ook geen gebrek, vlakbij ons gebouw zien we ze vaak (we wonen aan de rand van het park). Maar dan zien we ze alleen, niet samen. Dit mooierdje zag Dejan een paar dagen geleden, vlakbij de stoep (ook foto onderaan). En we hebben de vos afgelopen week ook alweer twee keer van heel dichtbij ontmoet, tijdens de late avondommetjes met Freek!
Wat wonen we wonderlijk…

Maar wil je een extra bijzondere groene wonderwereld in duiken? Ga dan echt een keer naar Hortus Nijmegen, als je in de buurt bent of hier woont.

Het volgende blogbericht gaat over de zelfgemaakte zuurdesem die momenteel staat te borrelen en gisten (om over 4 dagen brood mee te bakken) en er is ook een tip voor een lekkere en niet al te slechte zelfmaak-snack.

Ciao, tot gauw!
Kiki

#HortusNijmegen
#Wonderwereld
#Groengenieten
#Thuisstadvakantietjes
#Ontdekken
#Groendoetgoed
#Tip