Honderdtien! 

Donderdag 13 juni 2019

Zij werd 60, ik word 50.
Annelies en ik. We vieren het vandaag met een dagje op stap. En we vieren trouwens óók onze vriendschap.

We werden vriendinnetjes toen Annelies 11 jaar geleden mijn trouwjurk maakte. Annelies heeft een textielatelier en werkt graag aan vintage stukken. En ik wilde bij ons trouwen heel graag mijn moeders jaren 60 trouwpak aan. Als ode aan haar, ze overleed in 1998. Maar de jurk bleek ondraagbaar en Annelies heeft ‘m voor mij nagemaakt, met de mooie details van mijn moeders jurk erin gerecycled.
Een dierbaar project, hoe kun je daar nou geen vriendinnetjes door worden.

Een-straat-stad
Omdat we mijn 50ste kortgeleden al uitgebreid gevierd hebben met z’n allen, is vandaag vooral Annelies 60 jaar het ‘motief’. En Lies wilde graag naar het stadje Bronkhorst.
Dejan en ik zijn er al vaker geweest, het is een mooi Vespa toertje. En in de kersttijd, als je in een bui van nostalgie bent, alles ineens mooi vindt en verlangt naar pittoreske toestanden, dan is het in Bronkhorst met z’n Dickens kerstfestijn fijn rondhangen.

Annelies was nog nooit in Bronkhorst geweest, dus ik begrijp haar wens voor het uitstapje van vandaag. Het kleinste stadje van Nederland is leuk. Het telt eigenlijk maar één straat, en het is een wonder dat het ooit stadsrechten kreeg waardoor het geen dorp is maar een ‘stad’. Je moet het gewoon een keer gezien hebben, het is een soort Openluchtmuseum, en het is knus. Je kan er heerlijk terrashangen en, heb ik me laten vertellen, ook zalig eten. Dat is wat Lies en ik dan ook gaan doen. Verwacht geen hippe eettentjes in Bronkhorst. In het kleinste stadje dat geen stad is, eet je in een restaurant. Klassiek. Asperges momenteel. En lekker dus, als ik de berichten mag geloven. Ik verheug me er enorm op!

Voor een shotje hip gaan we eerst even borrelen in het nabijgelegen Kunstgemaal. Fijn plekje met een ongelofelijke setting daar in de uiterwaarden van de IJssel. We proosten op samen 110 jaar zijn, oh oh…
Maar vooral op een heel dierbare vriendschap die begon met een trouwjurk.

Tot later.

(foto: taartjes voor de taarten! Die samen 110 zijn. Mijn zelfgemaakte carrotcake-left overs en een heerlijk  caramel-cakeje van de winkel, samen met roosjes uit de tuin op het bordje van wijlen buuf Wil.)