Herfstige zomerzondag

Zondag 14 juli 2019

Een grijze (iets te) frisse zomerdag. Geen buitenweer maar bankhangweer. Met een warmend theetje, een kaarsje aan en mooi muziekje erbij maakt het niet uit wat er buiten gebeurt; binnen is het fijn. Een fluwelig, rijk soepje bij de lunch maakt ‘t helemààl comfi! Gewoon even lekker cocoonen, zo middenin het buitenleefseizoen. Voor mij persoonlijk ook wel een goeie gelegenheid om m’n hoofd een beetje leeg te maken en wat dingen te laten bezinken. 

Elk jaar zijn er wel van die dagen toch? Dat het weer en je gevoel niet kloppen met het seizoen. Ik was trouwens altijd een overtuigd  herfst- wintermeisje maar sinds we in een boswijk wonen en zoveel buitenruimte hebben, ben ik de zomer echt gaan waarderen. De krekels horen, de geur van versgemaaid gras, ‘s avonds de schemer in de hoge bomen zien vallen; ik ervaar de zomervibes (en de seizoenen in het algemeen) veel sterker, hier.
Maar zoals nu met een bescheiden snufje herfst…stiekem ook wel even lekker. Zeker op zo’n zondag dat we toch al aan het rommelen zijn. Een dag die vraagt om een lekker rijk soepje. Dit recept is fijn!

Revalidatiearts

Vrijdag waren wij op bezoek bij de revalidatiearts in het ziekenhuis.
Er werd veel gevraagd aan mij en uitgebreid ingegaan op de antwoorden die ik gaf. Ook Dejan kreeg vragen, hij werd betrokken bij het gesprek en kon informatie geven waar ik mij zelf niet echt goed bewust van was. De arts bedankte hem aan het eind voor zijn aanwezigheid.

Het was een lange zit en indringender dan ik had verwacht, maar het was goed. Het lijkt erop dat het toch wel slim is om een revalidatietraject te gaan doen (waar ook de reuma-gevolgen bij meegenomen kunnen worden) en daar sta ik ook voor open. Om het juiste spoor te kiezen, gaat de revalidatiearts nu eerst overleggen met mijn neurochirurg. Daarna volgt evt. een scan van mijn hoofd, en /of onderzoek bij de neuroloog. Vervolgens komt er een goed afgestemd voorstel. Het wordt een geduld-route maar ik ben zelf al op de goeie weg, ik heb geen haast en de (n.a.h.) problemen zijn gelukkig niet ernstig.

Tot zover maar voor nu, ik schrijf er na de vakantiestop, en als er meer stappen zijn gezet, wel weer verder over.

Beloning

Na het ziekenhuis struinden we nog even door Zutphen. We shopten een beetje, bestelden eindelijk onze nieuwe gordijnen (we wilden wachten tot de ‘30% korting week’ en dat was nu pas), dronken op ons geliefde plekje –  van Rossum koffie –  de allerlekkerste koffie van ’t land en snoepten er hun goddelijke arretjescake bij (onze favoriete combi).

Freek had oppas, de eerste keer met zijn ‘vaste nanny’ Kyra, die met heel veel plezier hier de middag met Freek doorbracht, helemaal dop op hem is, en ook nog eens studeert voor dierenartsasistent. Hoeveel beter wil je ’t hebben voor je hondenbaby?! Paps en mams Boslust vonden het trouwens best nog lastig om de baby uit handen te geven en even te moeten missen, oh oh… Maar met zo’n super oppas thuis, waren we al snel zorgenvrij op pad. Fijn om haar te  kunnen inschakelen voor Freek. Ook haar vriendin wilde graag komen oppassen, voor als Kyra niet  kan.

Gisteren was ik ook op pad en lunchte ik in de Oranjerie op kasteel Rozendaal met vriendinnetje Anette. Leuke combi is het daar: een deftig kasteel met statige tuinen, en dan een lekker losse, hippe lunchplek erbij. En weer die on-Hollandse omgeving waar ik zo dol op ben. Fijn, plekjes bezoeken die aangenaam zijn. Ze zijn er zat in onze contreien! Het was een fijne bijpraat weer ook, als altijd.

Vandaag waren meneer Boslust en ik aan het rommelen bij huis dus. Plannetjes uitwerken (heerlijk snuffelen naar nieuwe menu’s voor de eetkeet, een nieuw thema uitwerken voor het volgende boekje) en gewoon heel zondags, een rustdagje nemen. Middagdutjes doen. En lekker samen tutten met Freek + puppy-oefeningetjes doen (als jouw pup ook een beetje te hysterisch begint te doen bij binnenkomst bezoek: check dit advies eens). We aten verder een zalig Servisch groentemaal, en gaan nu samen vooruitblikken op de nieuwe week + het weekmenu maken.

Morgen nog een (of meer?) blogberichtjes hier en dan ga ik er 3 weken tussenuit.
Tot morgen, fijne zondagavond!