Morgen wordt ‘t herfst.
En ik heb al een tijdje zin om iets ‘herfstigs’ te bakken. Maandag speel ik weer restaurantje en morgen komt een vriendin van mij een dagje deze kant op. Mooi excuus om weer eens iets te bakken en dan ook nog met een snuf herfst-winterwarmte: speculaaskruiden.
Ik bakte muffins volgens dit recept, klik hier. Een tip: er wordt geen zout vermeld in het recept en ik weet zeker dat dat wel echt lekkerder is. Dus ik deed er wel zout door -gewoon een snufje naar smaak- en daar ben ik blij mee, anders waren ze denk ik te flauw van smaak. Daarnaast moet je er vanuit gaan dat je een vrij compacte, ‘vochtige’ muffin krijgt, eigenlijk hoort dat ook bij muffins. Cupcakes zijn meer spons-achtig maar muffins horen iets steviger en compact te zijn.
En nou maar hopen dat de gasten die wij komende dagen over de vloer hebben, ook zin hebben in herfst op hun bordje.
Fijne zaterdag.
Kiki