Herfstbloeiers

Het weekend mag beginnen, met herfstige mooierdjes. 

Ik kocht vanmiddag een bos prachtige herfstchrysanten voor in de vaas en nam bij de bloemist meteen ook een heideplant en sierkalebas mee (foto hierboven) voor ons terras.

Nu nog even een lekker snackje maken en wij zijn klaar voor een fijn weekend. Zalige tip die ik van een buuf kreeg: walnoten, pecans en amandelen roosteren in de koekenpan, snuf zout erbij, heel klein beetje cayennepeper. Wat fijngesneden of droog verkruimelde rozemarijn erbij (tijm kan ook) + klein klontje roomboter en de boel daarna kort ‘afblussen’ met een beetje agavesiroop. Op bakpapier laten drogen en…snoepen van je heerlijke herfstsnack! Als je niet teveel agavesiroop neemt (het originele hapje is met suiker maar daar begin ik niet eens aan), is het nog niet eens zo ongezond snoepen ook…
Enjoy!

En dat geldt natuurlijk ook voor je weekend. Hier gaan we wandelen, wandelen en nog eens wandelen, uitgebreid ontbijten, detectives binchwatchen, op zondag lunchen met gasten aan tafel en herfstig kokkerellen.

By the way: even een beetje grinniken?
Vanmorgen stond in Nijmegen ‘t spectaculaire neerhalen van de grote energiecentrale gepland. Dat werd gedaan met een enorme explosie en omdat zoiets niet elke dag gebeurt, wilden veel mensen daar op veilige afstand, getuige van zijn. Voor Monique Kers die (met een perfect zicht vanaf de spoorbrug op de energiecentrale) klaarstond om het grote moment te filmen, liep ‘t allemaal iets anders dan verwacht. Klik hier.

Ciao tot gauw
Kiki