Herfst! (10)

Even een herfstig berichtje. 

Ik heb een beetje veel op ‘t to do lijstje, dus ‘t wordt een korter bericht (jammer he? ;-). Maar alles doe ik met liefde en plezier hoor dus mij hoor je niet mekkeren over die gevulde agenda.

Dinsdag speelde ik restaurantje en dat was weer zo fijn om te doen! Een heerlijke avond weer, genietende tafelgasten. En: ik speelde ook winkeltje en hoe! Mijn winkel is helemaal leeg gekocht die avond, ha! Veel (feest)boekjes verkocht, postertjes die Dejan en ik jaren geleden gemaakt hadden en andere leuke spulletjes. Lekker veel ingepakt in cadeaupapier, want heel veel spulletjes in mijn winkeltje werden gekocht voor de cadeautjestijd die voor de deur staat. Hoe leuk is dat?!

Over een maand speel ik weer restaurantje èn winkeltje. Dan een knus kerstwinkeltje. Nu al zin in. Voor die gelegenheid ga ik van oude omakopjes (waar ik er veel van heb inmiddels, veel gekregen ook) kaarspotjes maken. Als ik ze klaar heb, zal ik uitleggen hoe ik dat doe. Een super simpel te maken recycle cadeautje.

Gisteren sloten we met een aantal buurtgenoten het buurt-terrasproject af. Dat was goed om zo te doen. We kregen een lieve bos bloemen en we kijken terug op een mooi project, dat nu ook goed is afgerond. Tijd voor méér tijd. Voor de andere projecten en om ook regelmatig een dag lekker te lummelen. Zoals vandaag. Even rust. Knus uitgebreid ontbijten, beetje rommelen in huis, lekker in bad en veel theetjes slurpen.

Intussen schijnt het ene moment de zon en zijn de straat en ons uitzicht vanuit huis in goud gehuld (zie foto’s hieronder), het andere moment plenst ‘t ineens weer. Ineens moest ik tijdens de zoveelste hoosbui denken aan een leuk, vrolijk en lief liedje van The Nits. Een Nederlandse band die ik altijd enorm waardeerde. Ik ben ook (toen ik ergens begin 20 was) twee keer backstage geweest bij hen tijdens een concert. In hun kleedkamer, jaja. Dat was omdat een vriendinnetje van mij -we studeerden allebei aan de  Hogeschool voor de Kunsten Utrecht- verkering had met de manager van The Nits. Een keer was ik daar met haar samen en had ik een heel leuk gesprek met Robert Jan Stips. Die vroeg toen zelfs of ik zin had om mee de kroeg in te gaan. Maar ik wilde mijn laatste trein naar huis halen en durfde niet zo goed, haha! Anyway. Dit liedje gaat over een paraplu (umbrella). Luister ‘t als het regent en de zon gaat toch een beetje stralen voor je, wedden? Klik hier.

Fijne zondagavond. 
Kiki

 

 

 

 


Foto bovenaan: er staan nu nòg meer van deze sprookjes cadeautjes in de straat, waaronder deze (een joekel!). 

Hieronder: goud in de straat, langs de weg en vanuit huis. Als de zon even schijnt: wat een herfstspektakel! 

Hieronder: dit was dinsdagavond bij mijn kookproject. En de volgende ochtend, toen Dejan en ik ontbijt hadden aan het ‘personeelstafeltje’ dat er nog stond, jaja…