Hallootjes!

Effe sinterklaas citeren hoor!

Dat zegt ie altijd zo leuk: halloootjes!!

Ja jongens, ‘t is weer zover: de feesttijd is begonnen.
En ook al voelt het voor veel mensen misschien niet feestelijk, (of voor veel mensen juist nu bij gebrek aan een normaal leven, extra feestelijk, dat kan natuurlijk ook); hier bij Boslust-Boomhut maken we er weer iets fijns van. Tot nu toe lukt dat bijzonder goed.

Sinterklaastijd, lichtjestijd, adventstijd (die begint over 2 weken), kersttijd en wintertijd: een fijne tijd. Wat mij (en mijn husband) betreft dan. Hier op blogje Boslust zal ik ook dit jaar weer proberen regelmatig met wat snufjes winterfeest te strooien. Want jeetje, het is natuurlijk ook gewoon een vreselijke klotetijd (coronatijd)… Maar wij proberen toch ook te omarmen wat fijn is, goed gaat, blij maakt, lief voelt, feestelijk is en bemoediging geeft.

Feestelijkheid al z’n eenvoud, dat helpt. Hier wel in elk geval. En wij zijn van het feestjevieren, dus hup: let party time begin! Maar dan wel veilig natuurlijk.

Afgelopen weekend mocht Freek Frummel zijn schoen zetten en verrasten wij elkaar met kleine sinterklaas grapjes, om deze periode in te luiden. En speaking of feestelijk: Freek Frummel: dat beestje is een feestje, echt waar! De hele dag door lopen we te smelten, en dat is erg fijn om de spirit erin te houden.
Freek heeft een schoen, die is nog over van afgelopen zomer toen hij van de dierenarts een beschermschoentje aan moest aan zijn geopereerde pootje (grasaar). En nu mocht ie dus schoenzetten en uit zijn schoentje een lekkere snack pulken. De wortel heeft het paard van Sinterklaas niet opgegeten, hij zat al bommetjevol met peentjes. Never mind: Freek Frummel was blij met zijn schoencadeautje!

Zometeen wordt ie ook blij, want dan komt vriendinnetje Annelies. En Freek is dol op haar. Net als op Maartje, onze huishoudelijke hulp. Freek en Lies: mooie combi.
Ik heb een ‘sinterklaastaartje’ gemaakt met peren, mandarijnrasp en chocola. Ik plaats het recept hier nog. Lies en ik gaan even fietsen naar een leuk buurtje vlakbij de stad, daar een koffie met lekkers to go halen en dan ergens een bankje opzoeken en rondwandelen in een van onze favo buurtjes rond de Fransestraat.

Vanavond eten we een lekkere soep, ook daarvan hou je de receptlink tegoed.

Iedereen een fijne feesttijd gewenst, voor zover mogelijk en wenselijk.
Hopelijk vind je hier wat inspiratie daarvoor.

Vanuit Nijmegen:

#Feesttijd
#Coronatijd
#GoeieMoedHouden
#SnufjesFeest
#FreekFrummelFeestbeest
#Novembervibes
#Wintermeisje
#Sinterklaas
Wij worden blij van…
Freek! Linksboven met Lies vorig jaar, en linksonder en rechts afgelopen weekend bij zijn schoencadeautje.  Snoepje he?!

Deze perenchocotaart, worden we ook blij van. Gemaakt van stoofpeertjes die beneden in de hal waren neergelegd. Een hele kist vol biologische peertjes, en we mochten  allemaal pakken zoveel we wilden. Een van de bewoners van ons gebouw had ze er neergezet. Super zeg! En ik word ook blij van kaneelkoffie, in deze herfst-winterdagen. Meneer Boslust doe je daar geen plezier mee maar mij dus wel, ha!

Ook worden we giga blij van ons uitzicht. De seizoenen zijn zo prachtig te bewonderen vanuit onze boomhut! afgelopen week snoepten we van het laatste beetje gouden spektakel, nu domineren de mooie kale winterbomen steeds meer. Ook ‘s avonds bij het laatste snufje schemer geniet ik. Met de kaarsjes aan. En rechtsonder: de voorraadpotten in de keuken zijn weer gevuld met kruidnootjes en taai taai popjes. Yummy! Niet teveel nemen natuurlijk…