Hallo herfst!

Vrijdag is ‘t pas officieel, maar Heer Herfst presenteerde zichzelf vandaag al. 

Tikkeltje guur buiten, geen spoortje blauw aan de lucht en de hele dag regen: een onvervalste najaarszondag. Die hebben we dan ook heerlijk herfstig doorgebracht. Het dekentje op de bank mag er weer bij en op een dag als deze, mogen zelfs bij daglicht de kaarsjes aan.
Een herfstig plaatjes-praatje.

▼Als onze fluffy meneertjes de hele dag op de bank hangen, betekent dat (wat ‘t weer betreft|) twee dingen: òf het is bloedheet en ze houden een zomerse siësta, òf het cocoon-seizoen is weer begonnen. En als ze zich dan gaandeweg de dag steeds meer gaan opkrullen op de bank dan weet je al hoe laat ‘t is: herfst. Zo knus…

▲ Zodra de temperatuur een duik naar beneden neemt, heb ik weer zin in thee. Er staat nu weer elke dag een pot thee standby in de keuken. Handiger zou zijn om die thee in een thermoskan te doen natuurlijk, maar dat vind ik een beetje ongezellig. En dus mag de theepot gezellig op een theelichtje staan gloeien. De hele dag door. Inschenken maar!
▼Herfstbloemen in huis
We kunnen er niet meer omheen: de zomer is voorbij. Er komen misschien nog nazomerse dagen aan maar hoe dan ook: herfst is here. Ook in huis, met herfst in de vaas.

▲Kerstkoekjes (wááát, nu al?!)
Vandaag bakten we kerstkoekjes. Gingerbread cookies om precies te zijn. Nou was dat niet omdat we nu al in de kerststemming zijn (welnee, de herfst is veel te mooi om over te slaan!) maar het had een praktische reden. We hebben overmorgen een creatief overleg met twee mensen, voor een boekje. Daarin komt het recept van deze koekjes te staan en we willen de koekjes bij het overleg presenteren. Wil je deze koekjes ook maken en alvast oefenen voor straks in de kersttijd? Het is een heerlijk en makkelijk koekje om te maken! Het recept vind je hier: klik.
Ik deed nog gedroogde cranberry’s op de koekjes, als eigen probeersel. Ze blijven goed zitten als je eerst een klein kuiltje maakt in elk koekje voordat je ze bakt. Dan na het bakken, de cranberry’s ‘vastplakken’ met een druppeltje ‘lijm’ gemaakt van poedersuiker en water (het moet net aan vloeibaar zijn). Bak ze!

Ciao, tot gauw. 
Kiki