Hallo herfst! (3)

Morgen mogen we weer: mandarijnen & kruidnootjes in huis halen. Inmiddels is ‘t een jarenlange herfsttraditie bij ons. 

Over die kruidnootjes.
Het is ooit, op de een of andere manier, een gewoonte geworden dat die dingen nog vóór het einde van de zomervakantie al in de winkels liggen. Traditie is het daarbij óók, dat mensen daar dan vervolgens over gaan lopen mekkeren met elkaar. Elk jaar weer. “Ben ik net terug van vakantie, liggen de kruidnoten alweer in de winkel!” mopper de mopper… 
Allemaal tradities, haha!

Hier hebben we jaren geleden al met elkaar afgesproken dat we de kruidnootjes-lust moeten bedwingen tot 1 oktober. Vóór die datum komen ze er niet in, op 1 oktober gaan we ze halen en de voorraadpot ermee vullen.

Daarbij heb ik een extra afspraak gemaakt met mezelf: ‘je mag alleen kruidnoten snoepen in het weekend’. En dan 2 keer per dag maximaal 7 kruidnootjes, met bezoek mogen dat er 7 meer zijn. Werkt als een trein. Doe ik dat niet (die afspraak met mezelf) dan gooi ik met gemak een hele zak achterover in één avond.
Anyway. Morgen is het 1 oktober en dus kruidnootjesdag. In een poging om het kruidnootsnoepen wat gezonder te maken, probeerde ik eens een mandarijn erbij te eten. Dat bleek een gouden combi; ze versterken elkaar in smaak, echt lekker! Dus ook dat is vaste prik nu: op 1 oktober worden de mandarijnen de boomhut binnengesleept.

Die eerste kruidnootjes, dat is toch wel een moment, jaja. Kruidig knus smullen. Zoals een ander enorm geniet van de eerste haring van het seizoen, of de eerste asperges, word ik helemaal happy van de eerste kruidnootjes. Vanavond hadden we trouwens al de eerste beker warme choco van dit herfst,- winterseizoen. Heerlijk ook. Moest ik een maand geleden niet aan denken, maar nu was ‘t een traktatie.

En over ‘eerste’ gesproken: we zagen in onze straat ook weer de eerste eetbare kastanje op de grond liggen. Wat is het fijn dat we vier seizoenen kennen en wat is de herfst een feestje!

Heb een mooi oktoberweekend.
Kiki

 

 

 

 

 

▼ Ook heel herfstig:
• Prachtige knoepers van chrysanten
• Werken met een snurkend katertje op je tafel (heeft ie in de zomer veel minder, dat knusse gedrag)
• Na een regenbui ineens weer zon. En dat er dan plaatselijk lage mistbankjes ontstaan (foto links onderaan was afgelopen week in het Goffertpark)
• Last but not least: de start van het kaarsjes-seizoen! (rechtsonder)