Groen & zon

Even de tijd genomen om weer es te bloggen.

Buiten wordt ‘t steeds groener, zo mooi! Deze groene wolk hierboven is een simpel heggetje dat knalde van kleur!Maar jeetje jongens, qua weer knalt ‘t bepaald niet… Waar blijft dat lekkere lange lentelicht? Waar blijft die warmende zon? Alhoewel we de ğŸŒž al best wel een paar keer gezien hebben, voelt het wel echt als een te grijs voorjaar, dat hoor ik ook om me heen. Maar het lijkt er dan toch aan te komen, die langere serie lichte lentedagen. Zou ‘t echt?

Bezige bijtjes

Intussen hebben we het miezerweertje prima benut voor van alles, waaronder het verven van een muur in de woonkamer. Dat hadden we eind van de zomer al gedaan maar de kleur was ons -ondanks dat we ‘m prachtig vonden- toch iets te donker. Zeker met dat langdurig grijze weer. Dus we wilden ‘m wat lichter. Eerst wat testertjes gekocht en uitgeprobeerd op de muur. Daar zat de juiste kleur bij en dus hup, roller en kwast uit de kast en verven maar. En jahoor, nu zijn we helemaal tevreden, ook bij grijs weer, haha! Het is de nieuwe tint ‘hartig’ van Gamma (wie bedenkt die namen?!), die we hebben laten mengen als ‘semi gloss’ met het verfmerk Sikkens. Die glans is geniaal, het maakt de muur veel zachter omdat het licht ietsjes weerkaatst wordt (foto linksboven). Rechts bovenaan de oude kleur en daaronder de nieuwe kleur. Beide foto’s zijn ‘s avonds gemaakt op hetzelfde tijdstip. Linksonderaan wat kleur probeersels.

Toerist

Intussen hangen we nog steeds de toerist uit in eigen stad. We lunchen regelmatig in een nieuw tentje. Werf aan de Waalkade (Waalkade 49 Nijmegen) was heel lekker, interieur vonden we iets minder. Bij The Lobby werden we erg blij. Fijne plek, mooie sfeer, heerlijk eten! Je vindt The Lobby aan de Mariënburg 72, Nijmegen.

We hebben met Pasen gegeten (avond) bij Eetbar Mikmak (Kelfkensbos 45, Nijmegen). Gelukkig zaten wij in het bovengedeelte van dit restaurant, waar het rustiger was, want beneden deed het echt volgestampt aan, niet meer gezellig. Het eten is best lekker maar we hadden toch iets specialers verwacht. Bediening is top.

Op een van de foto’s hieronder zie je trouwens een andere plek die we ook probeerden: hotel Credible, Hertogstraat 1 in Nijmegen. Ook daar werden we niet omver geblazen. Alles is een beetje smoezelig, vonden we. Wel heel aardig personeel. En de Irish Coffee was ook lekker (al waren we een paar dagen daarvoor in Zutphen wel erg verwend met een nog veel lekkerder variant).

Lunchen bij de Lindenberg hebben we nu een paar keer gedaan en dat is gewoon een heel fijne plek met heerlijke tosti (vooral die met kimchi nemen, fantastisch!). Cultuurhuis Lindenberg zit aan de Ridderstraat 23 in Nijmegen.

Waar wij binnenkort willen gaan eten is bistro bar Bankoh, ook aan de rivier. We hebben wel eten van hen thuis laten bezorgen tijdens de coronaperiode (met een spotify muzieklijst van Bankoh erbij) en dat was een feestje! Binnenkort maar eens even lekker daar neerstrijken en ervaren of het dan net zo aangenaam is. Bistro bar Bankoh, Kaapstander 286, Nijmegen.

Intussen… is het heerlijk om bij droog (of wat lichter) weer lekker door de stad te struinen. We klimmen heel wat af in die stijle straatjes van de stad! Ook in het avondlicht is het trouwens fijn. De sfeer op de kade aan de Waal is heel speciaal, zeker als de zon ondergaat en de aanwezige mensen op de Waalkade tegen die oranje gloed, als zwarte silhouetten afsteken.

Over avondlicht gesproken: we krijgen weer steeds mooiere zonsondergangen te zien. En het zonnetje in de kamer, dat blijft smullen! We wachten alleen met smart tot we ons terras weer op kunnen. Niet eerder tot zo ver in de lente binnen gezeten de laatste jaren, volgens mij. Maar het komt wel… Een beetje geduld nog (kennelijk)…

Tot de volgende!
Kiki