Goeie vangst

Nietsvermoedend struin je langs de kleedjesmarkt en stuit je ineens op een juweeltje…

Dat is het leuke aan Koningsdag, je vindt op de kleedjes/vrijmarkten altijd wel iets onverwachts.

In een ooghoek piepte ineens dit super schattige serviesje op. Ik was er meteen weg van, het kannetje viel me meteen op. Gestimuleerd door mijn lieve Dejan, schoof ik enigszins schuchter richting die tafel. Ik begon met alleen het theekannetje en vroeg wat hij daar voor wilde hebben. Bereidde me voor op iets in de buurt van 25 euro en dan bedanken en gauw weer weg, want dat was me te duur geweest voor een voorwerp dat we niet echt nodig hebben. Dat bedrag had ik wel gesnapt trouwens. Maar ik dacht: wie weet, is het ‘maar’ een tientje en dan koop ik het, want ik vond het wel prachtig!

“Dat kannetje mag jij hebben voor 1 euro” zei hij.
Waaat?! Feest! En het hield daar niet op; het complete serviesje (de kan, suikerpotje, melkkannetje en 6 kleine kopjes + 6 schoteltjes, alles nog in prima conditie!) mocht met mij mee voor maar 5 euro. Ik kreeg er zelfs nog krantenpapier en een tasje bij.

Een juweeltje op de vrijmarkt in ‘ons’ Goffertpark waar wij dagelijks struinen en dat wij gisteren even deelden met een heleboel blije bezoekers.

Of ik een liefhebber ben van het koningshuis, laat ik maar in het midden. Maar dat we vanwege dat koningshuis elk jaar zo’n dag hebben waarop mensen allemaal vrolijk zijn en elkaar mooie spulletjes verkopen voor een prikkie, maakt me blij. Dus van mij mag ie blijven, WA, haha! En ik hoop voor de meneer van het serviesje dat hij toch lekker verdiend heeft gisteren, met zijn tafel vol moois.

Kiki

 

 

 

 

Het Goffertpark gisteren: