Goed

“Heel goed van jullie!”

Ik kreeg een pluim van een vriendinnetje, toen ik schreef dat wij ons paasbezoek hadden gecanceld en met Pasen op mini trip gaan.

“Heel goed van jullie! Geen gasten over de vloer waar jullie voor gaan lopen zorgen, maar te gast zijn en voor je láten zorgen, toppie lieverds!”

Ze heeft gelijk. Dit is waar wij echt even erg veel zin in hadden nu. We vinden het altijd hartstikke gezellig, bezoek ontvangen (ook met feestdagen) en dan lekker eten maken en gasten mee laten genieten, ook van ons fijne woonparadijsje. Maar we verheugen ons nu gewoon even helemaal op dat plannetje B van ons: zelf op bezoek gaan. Bij hotel de Bovenste Molen in de bossen van Venlo, vlakbij het Jammerdal. Een fijn hotel denken we, met lekker eten (hopen we) en heerlijk in de natuur aan een klein watertje (weten we). Lunchen doen we in het centrum van Venlo, dat ook nog eens op loopafstand is. We hebben de executive king size room geboekt (jaja…) omdat die een prachtig uitzicht heeft en een balkon. Lekker je bakkie ochtend-pleur op het balkon drinken. Iets dat hier thuis trouwens ook kan en dan hebben we ook dat prachtige uitzicht. Maar nu even op een andere plek onszelf in de watten laten leggen: jep, fijn.


Gisteren moesten we even met Freek naar de dierenarts (niks bijzonders hoor gelukkig!) en deden we een bakkie bij een tentje daar in de buurt. Wijck. Erg leuk plekkie. En: geweldige taartjes, van Moes Nijmegen (klik op de naam voor haar website). Ik ben, zelfs al voordat wij in Nijmegen woonden, een beetje fan van haar baksels. Bij Wijck kregen we haar taartjes bij de koffie en die waren geweldig!

Over lekker en zoet gesproken: ik bakte vandaag kokosmakroontjes. Vanmorgen kwam een buuf een bakkie (thee) doen en zij bracht gecondenseerde kokosmelk, omdat zij die zelf niet kon gebruiken. Ik heb even uitgezocht wat je ermee kan maken, en bakte er de kokosmakroontjes mee. Lekker! In het recept zitten geen bloem, boter en suiker in (alhoewel ik er zelf wel wat poedersuiker in heb gedaan omdat ze anders wel erg flauw werden). Ook maken? Klik hier.

En nu gaan wij even hondje wandelen en retteketet naar bed.
Ik wens je lekkere dagen. Of je nou thuis bent of op pad gaat, iets speciaals doet of Pasen als een gewone dag ziet en of je nou alleen bent of niet: heb ’t goed. Samen met de zon, de frisgroene blaadjes, de bloesem bloempjes, een paar lekkere choco eitjes en wat al niet meer.

Hieronder nog wat foto’s.

Prettig paasfeest!
Kiki

▼ Ook hier keken we, zoals veel mensen deden, onze ogen uit een paar dagen geleden, bij de knaloranje lucht. Hij begon een beetje goor-geel, bijna onheilspellend. Maar uiteindelijk kregen we dit feest voorgeschoteld, waanzinnig! En aan de andere kant van ons appartementengebouw zagen ze de regenboog, appte buuf Monique. Een wonderlijke avond.


▼ Magisch, die knalroze lucht! Maar het frisse lentegroen mag er ook zijn, overal is het aan het ontploffen en ons uitzicht wordt ook met ‘t uur groener. Op tafel trouwens ook lentekleurtjes. Met paaseitjes erin (foto bovenaan) die ik een paar jaar geleden maakte van de eieren van onze eigen kippetjes. Lieve tastbare herinneringen aan de dametjes.