Gisteren en vandaag

Freek was een hyper-de-piep jarige hond / eindelijk zon / huis-, tuin- en keukenvlijt / en ik moest naar het ziekenhuis (what’s new…).

Freek is echt een happy hond want hij kreeg 2 nieuwe speeltjes (waar hij op een van de foto’s hieronder mee door de gang zoeft), hij kreeg bezoek van zijn dierbaarste en grootste fan Maartje en hij kreeg ook nog een kluif! Een hele fijne kluif, van koffieboom wortel.

Freek is dol op takjes mee naar huis nemen (alleen ‘s avonds laat, gek genoeg) om daar dan op te gaan liggen kauwen. Maar dat is niet handig, want ze splinteren. Dus hij mag ze wel meesjouwen maar daarna gaan ze weg. Dat vinden we alleen wel een beetje sneu. Er zijn nu kluiven voor hondjes zoals Freek, die dol zijn op hout kluiven. Dat koffieboomhout, versplintert namelijk niet. Door het speeksel tijdens het kluiven, wordt het hout meteen zacht. Het schijnt zelfs gezond te zijn omdat hij daardoor extra vezels krijgt.
Er zit trouwens nòg een mooi voordeel aan: de wortels van koffiebomen worden door de koffieboeren meestal verbrand, maar dat is slecht voor het milieu. Door er hondenkauw-sticks van te maken, kunnen de boeren het hout verkopen, i.p.v. verbranden.

Ook zo’n diervrij kluif-feestje voor je hondenhummel? Hier hebben wij de kluif gekocht. 

Zon en zin!

Eindelijk, eindelijk: minder wind en…zon! Ik weet zeker dat heeeuuuul veel mensen hier heeeeuuuul blij van werden! Wij gingen vandaag aan de slag op ons terras. Alle spullen, planten en boompjes die vanwege de stormen bij elkaar waren gezet, kwamen weer terug op hun plek. We legden weer terraskleden neer (die gaan in herfst en winter altijd naar de berhing en mochten nu dus weer naar boven) en we kregen spontaan weer zin in buiten eten! Kan natuurlijk nog niet -effe geduld houden- maar we maakten wel een lekker zomers maaltje: Griekse salade met gebakken Haloumi (Cypriotische grill-kaas). Een heel fijn eerste-lente-gevoel-maaltje.

Niet alleen buiten waren we lekker bezig, ook binnen; we hingen een stang op in de keuken voor extra plek voor onze keuken tools. Handig en gezellig.

Lastig lijf

Ik moest gisteren naar het ziekenhuis voor een (inwendige) echo bij de gynaecoloog-oncoloog, als onderzoek naar baarmoederkanker. De huisarts vond die inwendige echo nodig. Ze is nou ook weer niet heel erg bezorgd, maar wil het wel goed onderzocht hebben (n.a.v. wat kleine problemen).

Jammer genoeg kon de gynaecoloog het gisteren niet helemaal goed zien met die echo, dus komt er volgende week woensdag nog een zgn. ‘SIS echo’, om e.e.a. beter te kunnen zien. De gynaecoloog -een heel aardige dokter- was er helder over: “Ik vermoed dat het mee gaat vallen, maar ik wil je ook niet vals geruststellen, het moet even via een andere techniek beter bekeken worden”. Dat schijnt wel vaker te gebeuren trouwens, zei ze.

Wel jammer dat ik nu dus nog niet zeker weet of alles in orde is. Ik ben er niet heel erg ongerust op, maar ook niet helemaal relaxt. Er komt heel veel kanker in de familie voor en ik heb mijn beide ouders er ook aan verloren. Mijn moeder overleed er op haar 52ste al aan, (mijn leeftijd nu, stom!) en zij kreeg het al voor de 1e keer op haar 33ste. Ik ben daardoor altijd wel angstig geweest voor kanker, eerlijk gezegd. Maar gelukkig, de gynaecoloog was dus ook niet heel erg bezorgd, zij het dat zij wel voorzichtig wilde blijven met haar optimisme. Wat mij vooral rust gaf, is dat het heftigste scenario (eierstokkanker) gelukkig meteen al kon worden uitgesloten, bij de echo van gisteren. En ze zei ook nog: “Als het baarmoederkanker is, dan is dat wel de meest gunstige kanker die je kan hebben”. Dit wil je natuurlijk uberhaupt niet hebben -oh jee, nee echt niet!- maar ALS…dan… Het was toch goed om dit mee te krijgen. Geeft ademruimte.

Nou ja, ik zal het onderzoek volgende week weer netjes ondergaan, met mijn lieve Dejan ook weer erbij (zo fijn!) en dan hoop ik dat ik het over een week lekker snel weer lekker achter me kan laten. Dus graag even duimen voor mij woensdag; heel fijn weer, dank!

Morgen ga ik met buuf naar Ikea, we gaan spullen halen voor de buurtkar, die zaterdagmiddag buiten komt te staan met een mini high tea. We hebben het ‘dakje’ voor de kar al klaar, nu nog een paar spullen om er met een handomdraai een knus mini terrasje van te maken, voor de wintermaanden. Zin in, ook in zaterdag! We zijn met een lekkere club van 19 mensen, gezellig!

En nu ga ik even lekker aan een bakkie pleur!
Fijne avond. 
Kiki