Freek wil naar buiten

Good morning! Weertje hè…?

Onze Freek vindt het geweldig in elk geval! Hij springt en snuffelt dat het een lieve lust is.
Wijzelf voelen ons heel senang IN onze warme boomhut, achter glas. Met een koffietje in de hand turen naar het magische winteruitzicht en de sneeuwstorm.

Ons balkon is inmiddels een sneeuwduintafereeltje geworden. Op sommige plekken maar een centimeter wit, maar bij de keukendeur ligt bijna een meter sneeuw. Onze ramen krijgen sneeuwranden die steeds hoger worden en de auto’s op de parkeerplaats verdwijnen meer en meer in de witte deken.

Freek winterfan

Meneertje zit af en toe verlangend op zijn uitkijkpost naar buiten te staren zoals op de foto bovenaan. ‘Was ik daar ook maar’, lijkt ie bijna te verzuchten. Vanmiddag mag ie weer. Goed ingepakt kan ie er tegenaan. We hebben zelfs een shirtje onder zijn dekje gedaan. Dat shirtje hadden we nog van Dirk, die een keer een wondje had waar hij niet aan mocht zitten en waarbij een baby shirtje perfecte bedekking was. Komt nu handig uit. De ‘schoentjes’ van Freek (een soort niet-opgeblazen ballonnen maar dan van dikker rubber) zijn perfect! Ze blijven prima zitten, hij heeft er totaal geen last van en struint en lekker mee door de sneeuw. Geen ijsballetjes tussen zijn tenen en geen strooizout in zijn voetzooltjes.

We hebben hem nu twee keer zo helemaal aangekleed en hij vindt het geen enkel probleem. Lekker gozertje.

Vanmiddag gaan we als het even kan, samen de deur uit. Even dit monsterlijk mooie winterweer ervaren. Het sneeuwstormt hier nu gewoon, maar wie weet is er vanmiddag wat meer rust in de lucht. Komende dagen, als de zon erbij komt, gaan wij zeker weten wandelen, verheug me er nu al op! Er zijn trouwens wel wandelaars op pad. En bij het NOS life blog zag ik dat er in onze stad (op een van de hoofdwegen) geskied en gelanglauft wordt. Hier in onze bosrijke omgeving is het ook genieten geblazen, als je het sneeuwgeweld een beetje aankunt, ha!

Vannacht sneeuwde het al enorm en hebben we de gordijnen opengelaten. Grappig om te zien, het werd steeds lichter in de kamer.
Anyway. Ik ga lekker verder slurpen van m’n bakkie. Bij het raam, koekeloerend naar het unieke gebeuren buiten. Dit is weer een berg onvergetelijke herinneringen in de maak, best bijzonder eigenlijk…

Hieronder nog een foto van Freek in sneeuwtenue, snuffelend. En een foto van wandelaars in het stukje bos tegenover ons gebouw.

Ik meld mij gauw weer, voor nu vanuit Nijmegen een fijne dag gewenst.
Keep it safe (in meerdere opzichten) en tot snel! 

Kiki ☃️

#Winter
#Eindelijk!
#WitteWereld
#Wintermeisje
#Speciaal
#OnzeStadseBoomhut
#BosrijkWonen
#WinterInNijmegen