Freek viert Feest!

Vrijdag 21 feb. 2020

En wij ook. Want je hondenhummel jarig; da’s natuurlijk een feestje waard! 

Morgen wordt Freek 1 jaar en vandaag begon het blije boeltje al. Hij moest bij dierenarts Jochem zijn voor de jaarlijkse puppy-prik (geen feest natuurlijk) en Freek ging trakteren, ha! De assistentes en dierenartsen mochten allemaal een chocolaatje kiezen, en Freek werd overladen met vrolijkheid en aandacht, wat ie natuurlijk geweldig vond. Het staartje werd er bijna af gekwispeld.

Meneer is totaal niet bang bij de dierenarts. Toen Jochem naar de wachtkamer kwam en zei: ‘Freek!’ rende bijna-jarige-jop in galop richting Jochem. De inenting ging prima, en de preventieve controles ook. Freek is supergezond.

Jochem vindt het helemaal terecht dat wij Freek z’n verjaardag vieren. ‘Ik weet hoeveel verdriet jullie vorig jaar hadden (Jochem was erbij toen onze Dirk overleed) dus waarom zou je niet juist ook stilstaan bij de blije momenten?’. Zijn wij ‘t helemaal mee eens!

En…weer een goeie reden voor een feestje ;-). Vieren wat je vieren kunt hoor! Dat wordt natuurlijk wel een feestje waar onze hond wat aan heeft, met toeters en bellen waar Freek Frummel blij van wordt. Morgen krijgt hij bezoek (hij is dol op mensen) en z’n hondenmaatje Sjippi komt mee. Met z’n zevenen gaan we lekker zelfgebakken tulband snoepen (recept volgt nog, een zalige espresso-tulband met koffiedrizzle!). We hadden net al een voorproefje met een kleine versie van de cake (beslag over) en een kaarsje aan. Freek en vriendinnetje Sjippi krijgen morgen natuurlijk GEEN cake, maar wel een extra lekkere kauwstick.

Jarige Jop is door trimmer Marianne zondag al helemaal in fris feestvachtje geholpen, zij heeft ‘m super geknipt, zonder dat het te netjes is. Want daar houden we niet zo van, een strak-gekapte hond.

Freek krijgt morgen een snuffelmat cadeau van ons, en ‘s avonds gaan we met z’n drietjes lekker uitgebreid hapjes eten. Freek brokjes en spinaziesnoepjes in z’n snuffelmat, voor onszelf maken we een zaterdagavond hapjesfeestje, dit keer met het thema verjaardag, uiteraard. Gevulde eitjes en taco’s met guacamole staan er o.a. op tafel morgen. Jasper (onze lieve kat) krijgt natuurlijk ook iets lekkers en kippetje Fiep wordt getrakteerd op een bord vol groentesnippers.

Kortom: wij gaan feestvieren.
We vieren hoe happy we zijn met onze blije beesten, en met Freek, de hond die mooie Dirk zo lief heeft opgevolgd en die de vrolijke spirit erin houdt. Elke dag weer.
#Dankbaar

Fijn weekend! 
de papa en mama van Freek

Foto’s
Bovenaan: verjaardagskaarten horen er ook bij natuurlijk
Hieronder: Dejan en Freek een paar dagen geleden

Freek als super ukkepuk, in zijn eerste dagen bij ons: 

En Freek tegenwoordig! Wat een grote jongen is ie he? 😉 

Ach vooruit, we mogen er nog best eentje doen… ❤︎