Freek Frummel

Freek is naar de kapper geweest.

Toen ie thuiskwam zei ik tegen mijn husband: “Welke hond heb je mee naar huis genomen, dit is Freek helemaal niet…” Het was even wennen, haha! Maar het was ook welkom, een keer alles helemaal lekker kort. Een fris fluffy pakje. We laten het weer groeien maar voortaan laten we zijn vacht wel onderhouden door de trimster. Dat deden we steeds zelf, maar zeker op termijn is het beter om ‘t door een deskundige te laten doen.

Wel hebben we de deal dat Freek eerst thuis in bad gaat en opdroogt, voordat hij naar de trimmer gaat. Wij vinden dat relaxter voor Freek. Hij vindt gewassen worden niet echt een feest maar is het wel goed gewend bij ons. En bij de trimmer is het toch anders. Freek bleek zich trouwens super goed te hebben gedragen bij de trimster, wij natuurlijk trots, ha! Dejan mocht erbij blijven en die zag ook hoe netjes Freek bleef staan en alles onderging. De trim-mevrouw was vol lof, jaja… Er zat ook nog een papegaai te kletsen en er liep een grote poedel door de ruimte. Dat vond Freek allemaal niet erg. Dit was zijn eerste, serieuze bezoek aan de trimmer. Door coronatijd hebben we de ‘trim training’ niet kunnen doen. En daarna zijn we het dus zelf blijven doen. Dat Freek dan de hele trimbeurt voor de eerste keer, zo coöperatief is…stoere!

Hij heeft wel dierenarts training gehad en dat is (over het algemeen) ook heel goed te merken. Ook daarin is onze Freek een stoere hond.

Anyway, hier nog wat foto’s van Freek nieuwe stijl. In de herfst en winter zal hij weer fluffy zijn, maar komende dagen, met de aangekondigde nazomerwarmte, gaat meneertje giga veel plezier hebben van zijn frisse vachtje.

En ja, dan is ‘t alweer zaterdag nu. Wij gaan wandelen en werken dit weekend. En borrelen. En brunchen. En weer werken. En Freek knuffelen natuurlijk!

Lekker weekend gewenst.  
Kiki